Đokoviću paklen žrijeb na povratku

Agencija
Đokoviću paklen žrijeb na povratku

Indijan Vels - Ako ne bude novih problema sa povredom desnog lakta Novak Đoković će učestvovati na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu, gdje je dobio paklen žrijeb i već na ovom turniru nakon povratka na teren imaće priliku da vidi kakve su mu trenutne mogućnosti.

Turnir u kalifornijskoj pustinji počinje danas i trajaće do 18. marta, a još nije potpuno sigurno da li će Đoković igrati. Prema informacijama iz SAD trebalo bi da se vrati na teren, prvi put nakon četvrtfinala Australijen opena, koji je bio odigran još u januaru. Tada je ponovo osjetio bol u laktu, pa je imao manju operaciju u Švajcarskoj prije nešto više od mjesec. Nakon toga se dobro oporavlja i to je u završnoj fazi, jer je uveliko trenirao sa reketom, ali pitanje je koliko je fizički spreman za zvanične mečeve, pogotovo u uslovima kakvi će biti u Indijan Velsu, gdje vladaju velike vrućine. Međutim, Đoković je već trenirao na terenima Indijan Velsa i ako je suditi prema tome biće spreman da igra za vikend, kada je na programu drugo kolo. Kao deseti nosilac na mastersu on je slobodan u prvoj rundi koja će biti igrana danas i sutra, a prvi rival srpskom teniseru biće neki od kvalifikanata. Ako bi pobijedio u tom meču, onda ga čeka veoma težak raspored do eventualnog finala. Prema projektovanom žrijebu u trećoj rundi bi igrao sa Keijom Nišikorijem, pa onda redom sa Huanom Martinom del Potrom, Marinom Čilićem, Aleksanderom Zverevim i Rodžerom Federerom. Ako bi se ostvarile ove prognoze Đoković će imati dosta posla da dođe do šeste titule na ovom turniru. Titulu će braniti upravo Federer, koji će na početku takođe biti slobodan, a u drugoj rundi ga čeka bolji iz duela Rajan Herison - Federiko Delbonis. Na putu do finala mogli bi mu se naći Filip Krajinović, Fabio Fonjini, Dominik Tim, Grigor Dimitrov ili Nik Kirjos, tako da ni Švajcarac neće imati lagan posao da odbrani poene iz prošle sezone.

Još tri Srbina na turniru

Pored Novaka Đokovića boje Srbije na muškom dijelu turnira u Indijan Velsu braniće još Filip Krajinović, Viktor Troicki i Laslo Đere. Drugi reket Srbije je slobodan u prvom kolu, a onda ga čeka bolji iz duela između Benoe Pera i kvalifikanta. Ako to prođe onda će vjerovatno ići na Rodžera Federera, što bi bio veliki ispit za Krajinovića. Troicki kreće od Martona Fučoviča, a ako ga pobijedi igraće lokalni derbi sa Marinom Čilićem. Đere će na početku igrati sa kvalifikantom, a onda bi mogao na Filipa Kolšrajbera. Ako bi on i Troicki stigli do treće runde, na programu ćemo vidjeti srpski duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana