Ђоковићу паклен жријеб на повратку

Агенција
Ђоковићу паклен жријеб на повратку

Индијан Велс - Ако не буде нових проблема са повредом десног лакта Новак Ђоковић ће учествовати на првом мастерсу сезоне у Индијан Велсу, гдје је добио паклен жријеб и већ на овом турниру након повратка на терен имаће прилику да види какве су му тренутне могућности.

Турнир у калифорнијској пустињи почиње данас и трајаће до 18. марта, а још није потпуно сигурно да ли ће Ђоковић играти. Према информацијама из САД требало би да се врати на терен, први пут након четвртфинала Аустралијен опена, који је био одигран још у јануару. Тада је поново осјетио бол у лакту, па је имао мању операцију у Швајцарској прије нешто више од мјесец. Након тога се добро опоравља и то је у завршној фази, јер је увелико тренирао са рекетом, али питање је колико је физички спреман за званичне мечеве, поготово у условима какви ће бити у Индијан Велсу, гдје владају велике врућине. Међутим, Ђоковић је већ тренирао на теренима Индијан Велса и ако је судити према томе биће спреман да игра за викенд, када је на програму друго коло. Као десети носилац на мастерсу он је слободан у првој рунди која ће бити играна данас и сутра, а први ривал српском тенисеру биће неки од квалификаната. Ако би побиједио у том мечу, онда га чека веома тежак распоред до евентуалног финала. Према пројектованом жријебу у трећој рунди би играо са Кеијом Нишикоријем, па онда редом са Хуаном Мартином дел Потром, Марином Чилићем, Александером Зверевим и Роџером Федерером. Ако би се оствариле ове прогнозе Ђоковић ће имати доста посла да дође до шесте титуле на овом турниру. Титулу ће бранити управо Федерер, који ће на почетку такође бити слободан, а у другој рунди га чека бољи из дуела Рајан Херисон - Федерико Делбонис. На путу до финала могли би му се наћи Филип Крајиновић, Фабио Фоњини, Доминик Тим, Григор Димитров или Ник Кирјос, тако да ни Швајцарац неће имати лаган посао да одбрани поене из прошле сезоне.

Још три Србина на турниру

Поред Новака Ђоковића боје Србије на мушком дијелу турнира у Индијан Велсу браниће још Филип Крајиновић, Виктор Троицки и Ласло Ђере. Други рекет Србије је слободан у првом колу, а онда га чека бољи из дуела између Беное Пера и квалификанта. Ако то прође онда ће вјероватно ићи на Роџера Федерера, што би био велики испит за Крајиновића. Троицки креће од Мартона Фучовича, а ако га побиједи играће локални дерби са Марином Чилићем. Ђере ће на почетку играти са квалификантом, а онда би могао на Филипа Колшрајбера. Ако би он и Троицки стигли до треће рунде, на програму ћемо видјети српски дуел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана