Ђоковић завршио сезону због повреде: Радикална и тешка одлука

Танјуг
Ђоковић завршио сезону због повреде: Радикална и тешка одлука

Београд - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је данас да је због повреде лакта завршио сезону и додао да је донио радикалан потез, али да мора да рјеши проблем који траје око годину и по дана.

"Нећу играти до краја сезоне због ситуације са лактом. Два месеца нећу моћи ни рекет да узмем, паузу ћу да искористим да се посветим породици", рекао је Ђоковић путем свог Фејбук профила, прије него што је изашао пред српске новинаре у Београду.

Ђоковић, који је због повреде лакта предао посљедњи меч против Томаша Бердиха у четвртфиналу Вимблдона, истакао је да му није било лако да донесе такву одлуку, посебно што му се први пут у каријери дешава да направи паузу од пола године.

"Било је разних спекулација и изјава везано за моје стање повреде, па сам лично хтео да обавестим јавност. Након консултација са разним докторима и специјалистима донео сам одлуку да направим паузу до краја сезоне. Повреду вучем око годину и по дана и представља ми проблем на многим турнирима, а сада је ескалирала, поготово на Вимблдону, што је био знак да донесем радикалну одлуку".

Према његовим ријечима, неће морати да буде подвргнут операцији.

"Операција није неопходна, разни стручњаци не преферирају такав подухват. Никада се нисам оперисао, нити желим. Драго ми је што су природним процесом да се вратим. Шест месеци је више него довољно да се рехабилитујем и од самог почетка године играм на највишем могућем нивоу".

Ђоковић је открио да ће легендарни Американац Андре Агаси да буде његов тренер и наредне године.

"Поред тога Марио Анчић је и даље приоритет, али још није донесена одлука јер је изградио живот у другој сфери и жели да размисли", навео је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана