Đoković upisao najlošiji start

Agencije
Đoković upisao najlošiji start

Banjaluka - Problemi sa povredama i činjenica da u većini mečeva ne izgleda kao teniser gladan pobjeda dovoljan su znak da Novak Đoković igra svoju najlošiju sezonu još od vremena kada se probijao u vrh ATP liste, što potkrepljuju i statistički podaci.

Osvojena titula u Dohi, uz fantastičan povratak protiv Fernanda Verdaska u polufinalu i trijumf protiv najboljeg tenisera svijeta Endija Mareja u borbi za titulu, vratili su nadu da je Đoković zaboravio drugi dio prošle sezone i da je spreman za povratak na vrh. Međutim, brzo su stigli demantiji. Šokantan poraz u "njegovom" Melburnu od Denisa Istomina u drugom kolu, a zatim dva šamara od Nika Kirjosa u Akapulku i Indijan Velsu produbili su krizu i potpuno udaljili Đokovića od prvog mjesta. Poslije nastupa u kalifornijskoj pustinji saopštio je da zbog povrede lakta neće braniti titulu na mastersu u Majamiju, vratio se u Monte Karlo kako bi zaliječio povredu i počeo pripreme za sezonu na šljaci. Potvrdio je da će učestvovati na mastersu u kneževini, ali pod hitno mora popraviti formu kako uskoro ne bi izgubio i drugu poziciju, jer su konkurenti sve bliže.

Sličan početak sezone Đoković je imao samo 2009. godine, ali je odigrao finale Majamija, te četvrtfinala Indijan Velsa i Australijen opena. Najbolji je bio 2011. godine kada je ostvario nevjerovatne 24 pobjede bez ijednog poraza i osvojio četiri trofeja, a slično je ponovio i prošle sezone, uz četiri titule i omjer 28:1. Nema sumnje da najbolji srpski teniser ponovo može na vrh, jer kao što reče Andre Agasi prije nekoliko dana, nemoguće je da je za tako kratak period potpuno ispao iz forme. Američki as smatra da je uzrok ovakvog pada daleko van terena i vjeruje da će se Đoković vratiti na pravi put ukoliko ih prebrodi. Prva prilika za povratak na staze uspjeha je masters u Monte Karlu, koji se igra od 15. do 23. aprila. Povreda lakta do tada bi morala biti u potpunosti zaliječena, a Novaku će sigurno dobro doći i nešto duži period sa najmilijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana