Ђоковић уписао најлошији старт

Агенције
Ђоковић уписао најлошији старт

Бањалука - Проблеми са повредама и чињеница да у већини мечева не изгледа као тенисер гладан побједа довољан су знак да Новак Ђоковић игра своју најлошију сезону још од времена када се пробијао у врх АТП листе, што поткрепљују и статистички подаци.

Освојена титула у Дохи, уз фантастичан повратак против Фернанда Вердаска у полуфиналу и тријумф против најбољег тенисера свијета Ендија Мареја у борби за титулу, вратили су наду да је Ђоковић заборавио други дио прошле сезоне и да је спреман за повратак на врх. Међутим, брзо су стигли демантији. Шокантан пораз у "његовом" Мелбурну од Дениса Истомина у другом колу, а затим два шамара од Ника Кирјоса у Акапулку и Индијан Велсу продубили су кризу и потпуно удаљили Ђоковића од првог мјеста. Послије наступа у калифорнијској пустињи саопштио је да због повреде лакта неће бранити титулу на мастерсу у Мајамију, вратио се у Монте Карло како би залијечио повреду и почео припреме за сезону на шљаци. Потврдио је да ће учествовати на мастерсу у кнежевини, али под хитно мора поправити форму како ускоро не би изгубио и другу позицију, јер су конкуренти све ближе.

Сличан почетак сезоне Ђоковић је имао само 2009. године, али је одиграо финале Мајамија, те четвртфинала Индијан Велса и Аустралијен опена. Најбољи је био 2011. године када је остварио невјероватне 24 побједе без иједног пораза и освојио четири трофеја, а слично је поновио и прошле сезоне, уз четири титуле и омјер 28:1. Нема сумње да најбољи српски тенисер поново може на врх, јер као што рече Андре Агаси прије неколико дана, немогуће је да је за тако кратак период потпуно испао из форме. Амерички ас сматра да је узрок оваквог пада далеко ван терена и вјерује да ће се Ђоковић вратити на прави пут уколико их преброди. Прва прилика за повратак на стазе успјеха је мастерс у Монте Карлу, који се игра од 15. до 23. априла. Повреда лакта до тада би морала бити у потпуности залијечена, а Новаку ће сигурно добро доћи и нешто дужи период са најмилијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана