Ђоковић у трећем колу US oпена

Агенције
Ђоковић у трећем колу US oпена

Новак Ђоковић рекао је да је задовољан досадашњим партијама на US Опену и додао да му се вратила оштрина која му је недостајала на претходним турнирима.

Први тенисер свијета се пласирао у треће коло пошто је био бољи од Француза Пола Анрија Матјеа са 3:0, по сетовима 6:1, 6:3, 6:0.

"Играо сам мудро, мењао сам ритам, покушавао сам да му не дам двије исте лопте, пошто воли када му неко игра равно све вријеме."

"Гледао сам да га помјерам из једног угла у други јер се не креће можда као прије три, четири године, али има доста искуства и нисам желио да му допустим да се врати у меч", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре.

"Задовољан сам пруженим", додао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета је рано испадао на турнирима мастерс серије у Торонту и Синсинатију, али вјерује да ће у Њујорку бити другачије.

"Доста ствари је недостајало у Торонту и Синсинатију, желио сам да постигнем боље резултате, али очигледно нисам био спреман, највише психички за такмичење на том високом новоу...", рекао је Ђоковић.

"Оштрина се вратила сада. Желим да пружим своје најбоље партије, да догурам што даље. Неке од најбољих парија у каријери сам пружао на овом терену. Одговарају ми услови, одиграо сам два одлична меча и наставићу тако", додао је он.

Први тенисер свијета ће у наредном колу играти против Американца Сема Кверија, који је побједио Шпанца Гиљерма Гарсију Лопеса са 3:0.

Ђоковић је до сада осам пута играо са Кверијем и забељежио седам победа.

"Биће мотивисан да ме победи. Њему много тога зависи од сервиса, ако га служи онда је агресиван и добар, а ако га не служи онда полако губи самопоуздање и постаје рањив", рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана