Đoković u lovu na masters koji nema

Agencije
Đoković u lovu na masters koji nema

Sinsinati - Težak zadatak očekuje najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u pohodu na Sinsinati, jedini masters koji nije osvojio u karijeri.

Prva prepreka biće američki teniser Stiv Džonson i ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno Novak ne bi trebalo da ima problema da se plasira u drugu rundu, iako će mu ovo biti prvi duel sa domaćim predstavnikom. Međutim, pravi testovi srpskog asa očekuju u nastavku. Potencijalni rivali u drugoj rundi su Adrijan Manarino i Marko Čekinato, a već u trećoj ga čeka izuzetno težak zadatak u vidu Grigora Dimitrova. U četvrtfinalu moguć je jedan od teniskih “klasika”, okršaj Đokovića sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom. Ukoliko prođe i tu prepreku, u polufinalu bi mogli da ga sačekaju Marin Čilić ili Aleksandar Zverev. U drugoj polovini žrijeba tri glavna favorita da dođu do finala su Huan Martin del Potro, koji je zbog povrede zgloba propustio Rodžers kup, potom Endi Marej i Rodžer Federer. Nadala do potencijalnog okršaja sa Đokovićem čekaju dueli sa Milošem Raonićem, Denisom Šapovalovom ili Kajlom Edmundom. Federer u drugom kolu čeka boljeg iz duela između Žoaa Souze i Petera Gojovčika, potom bi mogao na Leonarda Majera, a onda u četvrtfinalu na Endija Mareja.

Novak je uoči početka turnira u Sinsinatiju, a vezano za mogući meč protiv Nadala u četvrtfinalu rekao da je najveći izazov igrati protiv Španca.

- Nismo više tinejdžeri. Verujem da smo obojica zadovoljni što možemo da igramo na visokom nivou. Nadal je prvi teniser sveta sasvim zasluženo. Polufinale Vimbldona je bilo jedan od najboljih i najuzbudljivijih mečeva koje sam odigrao. Međutim, to nije tako neuobičajeno za duele sa Nadalom. Odigrali smo nekoliko takvih u prošlosti - ocijenio je Đoković.

Drugi srpski predstavnik Filip Krajinović turnir počinje protiv Holanđanina Robina Hasea, a pobjednika ovog meča u drugoj rundi čeka Aleksandar Zverev.

“Buldog” Cicipas

Grčki teniser Stefasnos Cicipas osvrnuo se na pobjedu protiv Novaka Đokovića u osmini finala Rodžers kupa.

- Osjećao sam veliku dozu samopouzdanja i znao sam da je Novak imao problema sa pojedinim udarcima na meču. Tako da sam čekao i onda sam ga “uhvatio kao buldog” i izvršio plan - rekao je Cicipas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana