Ђоковић суверени владар Мелбурна

Агенције
Ђоковић суверени владар Мелбурна

Мелбурн - Први тенисер свијета Новак Ђоковић неприкосновени је краљ Отвореног првенства Аустралије, једногласни су свјетски медији, који са великим поштовањем говоре о петој титули српског тенисера у Мелбурну.

"Ђоковић можда не може да се мјери са Федерером и Надалом по броју титула на Ролан Гаросу, УС Опену и Вимблдону, али је зато у Мелбурну неприкосновену краљ", констатује агенција Ројтерс.

Како се наводи, српски тенисер је у боксерском маниру са 6:0 у одлучујућем четвртом сету нокаутирао Британца Ендија Мареја.

Британски "Индепендфент" у наслову истиче да је Ђоковић "Чаробњак из Оза", који је дошао до пете титуле, док је Мареј изгубио у свом четвртиом финалу.

Такође, британски лист наводи да је први пуит у историји турнира у Мелбурну одлучујући сет добијен са 6:0.

Француски "Л'Екип" подсјећа да је Ђоковић постао први тенисер у модерној ери који је Мелбурн освојио пет пута - 2008, 2011, 2012, 2013. и 2015.

Француски лист истиче да је Ђоковић мајсторским финишом у завршници Мелбурна потпуно разоружао Британца Ендија Мареја.

"Ђоковић се придружио великој четворки - Ивану Лендлу, Џимију Конорсу и Андреу Агасију са осам освојених грен слем титула", наглашава "Л'Екип" и додаје да ће српски тенисер од понедјељка на АТП листи имати 3.800 бодова више од другопласираног Швајцарца Роџера Федерера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана