Đoković preživio i Karenja Bustu za četvrtfinale

B92
Đoković preživio i Karenja Bustu za četvrtfinale

Novak Đoković opet se mučio više od dva sata, ali se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Srbin je poslije mnogo, previše oscilacija savladao Španca Pabla Karenja Buste sa 6:2, 4:6, 6:4-

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Belgijancom Davidom Gofanom, u petak. Gofan je u osmini finala savladao Dominika Tima sa 7:6(4), 4:6, 6:3.

Srbin i Belgijanac su do sada imali šest međusobnih duela, Đoković vodi 5-1, ali je Gofan jedinu pobjedu ostvario u egzicibionom meču prošlog ljeta na travi u Londonu.

Drugi teniser svijeta je odigrao skoro preslikan meč kao protiv Žila Simona prije dva dana, poslije ispitivanja snaga na otvaranju meča djelovao je ubjedljovo krajem prvog seta, a onda je uslijedio novi pad.

Slab servis, dosta grešaka, promašaja, poklonjenih poena koštalo je Novaka dosta živaca i snage, što je motivisani Karenjo Busta maksimalno koristio i bio vrlo blizu senzacionalne pobjede.

Španac je uspio da preokrene brejk zaostatka u drugom setu, te odmah uzvrati Đokoviću na brejk u trećem nakon čega stiže do nove šanse za preokret, ali je Đoković kao i protiv Simona najbolje odigrao pod najvećim pritiskom, preokrenuo 15:40 u gem, a onda dotukao rivala brejkom za konačnu pobjedu.

Očekivane trijumfe u osmini finala ostvarili su Rafael Nadal, Marin Čilić i David Gofan, dok su Albert Ramos Vinjolas i Pablo Kuevas iznenadili Endija Marija i Stana Vavrinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana