Ђоковић преживио и Карења Бусту за четвртфинале

Б92
Ђоковић преживио и Карења Бусту за четвртфинале

Новак Ђоковић опет се мучио више од два сата, али се пласирао у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу.

Србин је послије много, превише осцилација савладао Шпанца Пабла Карења Бусте са 6:2, 4:6, 6:4-

Ђоковић ће у четвртфиналу играти са Белгијанцом Давидом Гофаном, у петак. Гофан је у осмини финала савладао Доминика Тима са 7:6(4), 4:6, 6:3.

Србин и Белгијанац су до сада имали шест међусобних дуела, Ђоковић води 5-1, али је Гофан једину побједу остварио у егзицибионом мечу прошлог љета на трави у Лондону.

Други тенисер свијета је одиграо скоро пресликан меч као против Жила Симона прије два дана, послије испитивања снага на отварању меча дјеловао је убједљово крајем првог сета, а онда је услиједио нови пад.

Слаб сервис, доста грешака, промашаја, поклоњених поена коштало је Новака доста живаца и снаге, што је мотивисани Карењо Буста максимално користио и био врло близу сензационалне побједе.

Шпанац је успио да преокрене брејк заостатка у другом сету, те одмах узврати Ђоковићу на брејк у трећем након чега стиже до нове шансе за преокрет, али је Ђоковић као и против Симона најбоље одиграо под највећим притиском, преокренуо 15:40 у гем, а онда дотукао ривала брејком за коначну побједу.

Очекиване тријумфе у осмини финала остварили су Рафаел Надал, Марин Чилић и Давид Гофан, док су Алберт Рамос Вињолас и Пабло Куевас изненадили Ендија Марија и Стана Вавринку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана