Ђоковић преокретом до полуфинала Дохе

B92
Ђоковић преокретом до полуфинала Дохе

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, пласирао се у полуфинале турнира у Дохи, пошто је послије три сета (4:6, 6:3, 6:4) побиједио Николоза Басилашвилија.

Српски играч поново се мучио, баш као у мечу са Фучовичем, али је успио да пронађе праве ударце у најважнијим тренуцима и тиме “сломи” противника.

Ђоковић ће у борби за финале играти против Роберта Баутисте-Агута, који је савладао Швајцарца Стена Вавринку.

Новак је лоше кренуо меч, веома нервозно, доста је гријешио и Басилашвили, који је био веома расположен, то је све искористио. 

Грузин је слао разорне форхенде, српски тенисер је грешио у неким ситуацијама када никада не шаље лоптице у аут, и то је све довело до губитка првог сета (4:6). 

Очекивано Ђоковић је подигао ниво игре у наставку дуела.

Први тенисер свијета направио је брејк одмах на старту другог периода игре и чувао га је до краја.  Басилашвили није био више у могућности да погађа линије, Новак је сада све то доста оштрије враћао и логично дошло је до изједначења у сетовима (4:6, 6:3).  У посљедњем сету гледали смо резултатску клацкалицу.

Ђоковић је први дошао до брејка и то у уводном гему, али је у наредном одмах испустио предност коју је стекао. 

Кључни дио сета био је у петом и шестом гему када је први играч планете успио да направи брејк и да га потом потврди! До краја сета Новак није поклекао и пласирао се у полуфинале турнира из серије 250 (4:6, 6:3, 6:4). 

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана