Ђоковић почео нову епоху каријере

Глас Српске
Ђоковић почео нову епоху каријере

Париз - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић јуче је започео нову епоху своје каријере, јер је одрадио први тренинг са новим тренером Андреом Агасијем на теренима Ролан Гароса.

Њих двојица тако су званично почели сарадњу, а прве заједничке фотографије са терена брзо су постале хит на друштвеним мрежама. Ђоковић ће под командном палицом прекаљеног аса покушати да се врати у форму каква га је красила до прошлогодишњег освајања трофеја у Булоњској шуми.

Од тог тренутка његова форма је у великом паду, а и сам је признао да није био довољно гладан побједа када је испунио један од главних циљева у каријери. Како се ситуација није битније промијенила ни почетком нове сезоне, Ђоковић је одлучио да раскине сарадњу са свим члановима стручног штаба, укључујући дугогодишњег тренера Марјана Вајду. Тада је рекао да му је потребна промјена, а послије разговора са неколико бивших асова. укључујући Густава Куертена и Пита Сампраса, одлучио се за Агасија.

Током богате каријере у којој је освојио осам гренд слем трофеја, Американац је имао сличан пад, много драстичнији од Ђоковићевог, јер је у једном тренутку испао из друштва 100 најбољих тенисера свијета. Међутим, пронашао је мотив и поново се вратио на врх. Ђоковић је управо због тога одлучио да га ангажује, јер харизматични Агаси најбоље зна пут повратка из кризе.

Остаје да се види да ли ће и када сарадња двојице тениских легенди дати прве резултате. Навијачи српског тенисера надају се да ће Ђоковић преко ноћи поново постати страх и трепет за ривале и да ће одбранити титулу на Ролан Гаросу. Знаке опоравка показао је на мастерсу у Риму, гдје га је у финалу зауставио Александар Зверев, али је Ђоковић до тог меча одиграо неколико партија на истом нивоу као када је био најбољи на свијету.

Ђоковић изненадио Мареја

Британски тенисер Енди Мареј изненађен је одлуком великог ривала Новака Ђоковића да на мјесто тренера постави Андреа Агасија.

- Иако не знам какав им је договор, знам да је Андре веома, веома заузет, пошто ради толико ствари поред тениса, а има и своју школу у Лас Вегасу. Био сам помало изненађен када је Новак саопштио да ће сарађивати са њим јер нисам вјеровао да ће се Андре једног дана одлучити да постане тренер - истакао је Мареј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана