Ђоковић одмор завршава у Дохи

Агенције
Ђоковић одмор завршава у Дохи

Доха - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић нову сезону почеће на турниру у Дохи, који се игра од 5. јануара наредне године.

Србин је и ову годину почео у Катару, када је елиминисан у четвртфиналу од Хрвата Иве Карловића, али је послије тога одиграо најбољу сезону у каријери у којој је поставио неколико рекорда. За турнир у Дохи пријавили су се бранилац трофеја Томаш Бердих, Рафаел Надал, Давид Ферер, док се Роџер Федерер опредијелио да се што прије прилагоди за Аустралијен опен па ће играти у Бризбејну. Турнир у Дохи игра се за укупан наградни фонд од 1,22 милиона долара.

Ђоковићев колега из Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки имао је само ријечи хвале за феноменалне партије које је показао Ноле ове године.

- Ово је најбоља Новакова сезона у историји и ту нема дилеме, а прешао је игрицу. Када гледамо на телевизији, делује нестварно, помало и досадно. Игра на неколико нивоа изнад осталих, чак и Федерер, који му је најближи, у ствари је далеко. Видели смо и у финалу Лондона да није ни близу да га добије. Честитам му од срца, заиста је дигао наш спорт на један други ниво. Желим му да то што дуже траје - изјавио је Троицки за Б92.

Због суспензије Троицки није играо годину, а истакао је да му је Новак највише помогао на психолошком плану када су му скоро сви окренули леђа.

- Помогао ми је много. Тренирали смо заједно. Тренирали смо ми и раније, знамо се одувек. Али наравно да ми је много значило кад ми је било најтеже да тренирам са таквим играчем. Знамо се одмалена и просто ми је невероватно да видим шта он сада све постиже, на ком је сада нивоу и пресрећан сам због њега. Он све то заслужује, јер све што ради, ради са 101 одсто снаге и зато остварује све те резултате - додао је Троицки, који је сезону завршио на 22. мјесту АТП листе, остварио скор 35-28 и освојио један трофеј у Сиднеју.

Хладноћа у Генту

Финале Дејвис купа требало би да буде од петка до недјеље, а белгијски и британски тенисери не тренирају баш нормално. Одлучујући сусрет биће одигран у арени "Фландерс експо" у Генту, а оба тима од понедјељка тренирају тамо на веома ниским температурама, док су у уторак измјерена три степена Целзијуса. Жријеб за финале биће обављен у четвртак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана