Ђоковић немоћан у финалу, Звереву први Мастерс

Б92
Ђоковић немоћан у финалу, Звереву први Мастерс

Рим - Новак Ђоковић није успео да освоји Рим, млади Нијемац Александар Зверев стигао је до прве Мастерс титуле у каријери!

Зверев је потпуно надиграо нервозног и безенергичног Ђоковића са 6:3, 6:4 послије мање од сат и по борбе.

Ђоковић ниједном није успио да направи брејк на овом мечу, што му се догодило тек трећи пут у финалима мастерса којих је освојио 30.

Иако у првом финалу Мастерса Зверев је одиграо зрело на нивоу ветерана из четврте деценије, а меч је "преломио" већ у првом гему. Одмах је направио брејк који је суверено чувао беспријекорним сервисом до краја меча.

Нијемац није имао осцилација у игри, све вријеме је држао изузетно висок ниво концентрације и без проблема освајао своје сервис гемове, док је с друге стране правио доста проблема Ђоковићу који није био ни сијенка играча који је у суботу декласирао Доминика Тима изгубивши само један гем.

Најближи брејку Ђоковић је био у шестом гему меча када је повео 30:15, осим тога није пришао ни близу да угрози сервис ривала, што најбоље говори о његовој игри на овом мечу.

С друге стране, Зверев је максимално користио изостанак агресивности код Србина и други сет ријешио са два брејка, пропустивши још један да много раније заврши дуел.

Турнир у престоници Италије играо се за наградни фонд од 4.273.775 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана