Ђоковић након побједе у Мајамију: Искрен да будем, изгубио сам фокус

B92
Ђоковић након побједе у Мајамију: Искрен да будем, изгубио сам фокус

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, обратио се новинарима послије тешко извојеване побједе у трећем колу Мастерса у Мајамију.

Новак овога пута спречио је изненађење и у три сета савладао је Аргентинца Федерика Делбониса (7:5, 4:6, 6:1).

Да будем искрено, изгубио сам фокус. Требало је да будем ментално јачи у првом сету и на крају другог. Успео сам да играм веома добро у последњим гемовима првог сета, да направим брејк и поведем, али сам онда одиграо неколико лоших”, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер прије недељу дана елиминисан је од Филипа Колшрајебера на старту турнира у Индијан Велсу, а овога пута то исто није дозволио да му се деси против Делбониса.

Свака част и Федерику. Контролисао је темпо, а ја сам се повукао. Нисам имао дубину у ударцима и он је то искористио. Мислим да су прва два или три гема трећег сета била одлучујућа. Борио сам се, трудио да будем пристутан и да повратим позицију на терену. Последња четири гема су била фантастична, тако да сам на добар начин завршио”, каже Новак.

Слиједећи противник Ђоковићу биће незгодни Роберто Баутиста-Агут.

“Мислим да добро ударам лоптицу, само ми је потребно мало више константности, да држим висок ниво игре током целог меча. То ће бити оно што ће победити у дуелу са Баутистом. Он је један од тенисера који вас тера да се око сваког поена максимално потрудите. Не прави много грешака и трчи доста”, закључио је Ђоковић.

Агут се у осмину финала пласирао послије победје над Фоњинијем, а претходно је савладао Јанка Типсаревића (6:4, 6:4). Дуел Новака и Баутисте на програму је у уторак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана