Đoković kapiten prinčevog tima

Agencije
Đoković kapiten prinčevog tima

Pariz - Najbolji teniser planete Novak Đoković polako se navikava na parisku šljaku, gdje će se od nedjelje boriti za jedini trofej na grend slemovima koji mu nedostaje, a danas u 11.30 časova saznaće prvog protivnika za turnir u Parizu.

Od početka sezone Đoković igra fenomenalno, osvojio je pet titula i mnogi smatraju da je vrijeme da podigne trofej i u Parizu. U glavni grad Francuske Novak je stigao još u srijedu i već je odradio nekoliko treninga kako bi se što bolje privikao na podlogu. Sa njim su iz Monte Karla, gdje živi, u Pariz došli i njegova supruga i sin koji će mu biti velika podrška u pohodu na titulu.

- Odličan je osećaj vratiti se u Pariz. Ovoga puta nosim svoj najveći, najvoljeniji i najdragoceniji trofej u Pariz, svog sina - napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Veoma važna stavka u Đokovićevom pokušaju da osvoji Rolan Garos biće i današnji žrijeb. On će sigurno priželjkivati da devetostruki šampion u Parizu Rafael Nadal bude u drugom dijelu kostura, jer bi se, inače, mogli sresti već u četvrtfinalu. Koliko god Španac bio u lošoj formi, Rolan Garos je njegov turnir i tu će uvijek biti opasan. Đoković je već dva puta gubio finale ovog turnira od Nadala, 2012. i prošle godine.

Prije nego što je krenuo put Pariza Đoković je treću godinu zaredom bio kapiten tima princa Alberta od Monaka na humanitarnom meču sa bivšim i sadašnjim vozačima “formule 1” koji se tradicionalno igra pred Veliku nagradu Monaka. Đoković je ponovo oduševio sve na stadionu “Luj Drugi” i bio je i najveća zvijezda tog meča. Većina vozača na kraju se fotografisala sa njim, a sav prikupljen novac ide humanitarnim organizacijama koje pomažu djeci. Ova fudbalska utakmica posljednje tri godine je Novaku postala posljednja aktivnost pred put na Rolan Garos.

Conga: Nadal favorit

Iako mnogi teniski stručnjaci smatraju da je Rafael Nadal u padu forme i da neće moći odbraniti titulu na prethodnom Rolan Garosu, Francuz Žo-Vilfred Conga ima drugačije mišljenje.

- Nekoliko godina ljudi pričaju da je Nadal završio svoje, ali on nastavlja da pobjeđuje na Rolan Garosu. On je i dalje favorit. Za deset godina titulu mu je uzeo samo jednom Rodžer Federer, koji nije mali igrač. Očigledno je da je Đoković na vrhuncu sada, biće žestoka borba njih dvojice za titulu, ali Nadal je i dalje favorit - smatra Conga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana