Đoković i Nadal, 52. čin rivalstva

Glas Srpske
Đoković i Nadal, 52. čin rivalstva

London - Pred najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem je meč polufinala Vimbldona protiv prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Biće ovo 52. čin velikog rivalstva momaka koji su uz Rodžera Federera obilježili novi milenijum. Novak je uspješniji sa 26 pobjeda i danas će se boriti za svoje peto finale u Londonu. Nadal je, s druge strane, posljednji put bio u finalu najstarijeg turnira na svijetu 2011. godine kada je poražen upravo od Đokovića. Pobjedom protiv Keija Nišikorija u četvrtfinalu srpski as je došao do 63. pobjede na terenima “Ol Ingland klaba” i tako se izjednačio sa Pitom Samprasom na trećem grend slemu sezone. Partije koje je pružio na travi ove sezone sigurno ulijevaju dodatno samopouzdanje.

- Nadal je u odličnoj formi i zasluženo je prvi igrač  svijeta. Izdominirao je celu sezonu na šljaci. Na travi nije imao previše uspeha u prethodne tri ili četiri godine, i možda je to moja šansa. Međutim, verujem u sebe, u svoj kvalitet i mislim da zaslužujem da budem u polufinalu i ukoliko budem igrao kao do sada, mislim da imam dobre šanse za pobedu - rekao je Đoković.

Nadal je dva puta bio najbolji na Vimbldonu, posljednji put 2010. godine, ali veoma optimistično dočekuje sudar titana, pogotovo nakon velike pobjede protiv Huana Martina del Potra u četvrtfinalu poslije preokreta (7:5, 6:7, 4:6, 6:4, 6:4).

- Igrati protiv Novaka je uvijek veliki izazov za mene. On je jedan od najkompleksnijih igrača koje sam ikada vidio u tenisu. Znaš kada staneš preko puta njega da nećeš dobiti taj meč ukoliko ne daš svoj maksimum - rekao je Nadal.

On je dobio posljednja dva meča protiv Đokovića, posljednji u polufinalu mastersa u Rimu (7:6, 6:3). Novak je 2015. bio u polufinalu Vimbldona kada je otišao do kraja pobijedivši Rodžera Federera u finalu.

Izner i Anderson prvi na terenu

Amerikanac Džon Izner i Južnoafrikanac Kevin Anderson odlučiće prvog finalistu Vimbldona, jer su organizatori odlučili da oni odigraju prvi meč na centralnom terenu od 14 časova. Izner je nakon velike pobjede protiv Miloša Raonića u četvrtfinalu ostvario najveći uspjeh na grend slemovima, dok je Andersonu ovo najbolji rezultat nakon finala US opena protiv Rafaela Nadala prošle godine.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana