Ђоковић и Надал, 52. чин ривалства

Глас Српске
Ђоковић и Надал, 52. чин ривалства

Лондон - Пред најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем је меч полуфинала Вимблдона против првог тенисера свијета Рафаела Надала.

Биће ово 52. чин великог ривалства момака који су уз Роџера Федерера обиљежили нови миленијум. Новак је успјешнији са 26 побједа и данас ће се борити за своје пето финале у Лондону. Надал је, с друге стране, посљедњи пут био у финалу најстаријег турнира на свијету 2011. године када је поражен управо од Ђоковића. Побједом против Кеија Нишикорија у четвртфиналу српски ас је дошао до 63. побједе на теренима “Ол Ингланд клаба” и тако се изједначио са Питом Сампрасом на трећем гренд слему сезоне. Партије које је пружио на трави ове сезоне сигурно улијевају додатно самопоуздање.

- Надал је у одличној форми и заслужено је први играч  свијета. Издоминирао је целу сезону на шљаци. На трави није имао превише успеха у претходне три или четири године, и можда је то моја шанса. Међутим, верујем у себе, у свој квалитет и мислим да заслужујем да будем у полуфиналу и уколико будем играо као до сада, мислим да имам добре шансе за победу - рекао је Ђоковић.

Надал је два пута био најбољи на Вимблдону, посљедњи пут 2010. године, али веома оптимистично дочекује судар титана, поготово након велике побједе против Хуана Мартина дел Потра у четвртфиналу послије преокрета (7:5, 6:7, 4:6, 6:4, 6:4).

- Играти против Новака је увијек велики изазов за мене. Он је један од најкомплекснијих играча које сам икада видио у тенису. Знаш када станеш преко пута њега да нећеш добити тај меч уколико не даш свој максимум - рекао је Надал.

Он је добио посљедња два меча против Ђоковића, посљедњи у полуфиналу мастерса у Риму (7:6, 6:3). Новак је 2015. био у полуфиналу Вимблдона када је отишао до краја побиједивши Роџера Федерера у финалу.

Изнер и Андерсон први на терену

Американац Џон Изнер и Јужноафриканац Кевин Андерсон одлучиће првог финалисту Вимблдона, јер су организатори одлучили да они одиграју први меч на централном терену од 14 часова. Изнер је након велике побједе против Милоша Раонића у четвртфиналу остварио највећи успјех на гренд слемовима, док је Андерсону ово најбољи резултат након финала УС опена против Рафаела Надала прошле године.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана