Ђоковић експресно савладао Долгополова за друго коло Рима

Глас Српске
Ђоковић експресно савладао Долгополова за друго коло Рима

Српски тенисер Новак Ђоковић побиједио је Александра Долгополова из Украјине у првом колу Мастерса у Риму 2-0, 6:1, 6:3 за мање од сат времена игре.

Новак је био расположен и много бољи од противника. То показује податак да је у првом сету који је трајао само 20 минута направио три брејка, да је од почетка меча што би тенисери рекли "цртао" по шљаци у пријестоници Италије.

У другом сету Украјинац је успио да држи равнотежу у прва два гема, али је након тога Новак пребродио малу кризу, током које је спасавао брејк лопту и поново загосподарио тереном.

У наредном колу, српског тенисера чека бољи из дуела квалификаната Башилашвилија и Балдија.

Новак је од данас 18 тенисер свијета, што му је најгори пласман у посљедњих 12 година, док је украјински тенисер тренутно на 57. позицији АТП ранг листе.

Ђоковић и Долгополов до сада су одиграли пет међусобних мечева и свих пет пута славио је српски тенисер. Посљедњи пут Новак је побиједио Украјинца у Синсинатију 2015. године.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5,444,985 евра. Трофеј освојен прошле године брани Нијемац Александар Зверев, а први носилац је Рафаел Надал из Шпаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана