Ђоковић чека Федерера у четвртфиналу УС Опена

B92
Ђоковић чека Федерера у четвртфиналу УС Опена

Новак Ђоковић је славио резултатом 6:3, 6:4, 6:3 послије нешто више од два часа игре.

Новак Ђоковић савладао је Португалца Жоаа Соусу у осмини финала УС опена са 3-0 у сетовима.

Српски тенисер је тако “заказао” дуел са Роџером Федерером у четвртфиналу, уколико Швајцарац савлада Аустралијанца Џона Милмана.

Ђоковић је добро почео дуел, није пуно гријешио, али је истом мјером узвраћао Португалац Соуса. Борба је била велика, али је ипак Новак јако брзо направио брејк, већ у трећем гему сета.

Соуса је пружао одличан отпор, али је ипак поново посустао крајем сета, па је Новак завршио сет новим брејком.

У другој дионици меча Соуса је наставио да пружа одличан отпор некадашњем најбољем тенисеру планете, и први је дошао до одузимања сервиса.

Ђоковић се ипак брзопотезно вратио у меч и одмах ривалу узвратио истом мером. Ређали су се неки гемови где нисмо виђали брејк прилике, а сјајно су играли обојица. Код Новака се у овим тренуцима већ видјела прва нелагодност, али то га није спречило да при резултату 5:4 дође до брејк-сет шансе и да заврши сет дуплом сервис грешком противника.

Српски тенисер је на паузи између сетова дошао до судије Кјотавонга и обавестио га да ће отићи до толаета. У тим тренуцима Соуса се питао зашто Новака нема на дуже време, а британски судија му је објаснио да је то дозвољено.

Тачан проблем Новака није био познат, а он је недуго затим затражио помоћ физиотерапеута, са којим је отишао на краћу паузу у свлачионицу.

Када се Србин вратио на терен изгледао је као да има мањих проблема, а Соуса је наставио добро да игра. Није било брејка неколико гемова и обојица су лако долазили до својих гемова.

Међутим, Ђоковић долази до брејка једним фантастичним гемом. Прави неке невјероватно винере бекхенд паралелама, уз линију, а затим и рјешава гем одличним форхендом.

Код сервиса за меч није било већих проблема, иако се Соуса потрудио да остане у мечу свим снагама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана