Ђоковић бржи од мрака, лако до четвртфинала Вимблдона

B92
Ђоковић бржи од мрака, лако до четвртфинала Вимблдона

Новак Ђоковић одиграо је један од најбољих мечева на турниру и пласирао се у четвртфинале Вимблдона.

Српски тенисер је без много проблема надиграо Руса Карена Хачанова са 6:4, 6:2, 6:2.

Ђоковић ће у четвртфиналу Вимблдона играти против Јапанца Кеија Нишикорија који је у осмини финала савладао Ернестса Гулбиса 3-1, послије преокрета.

Хачанов је направио брејк већ у првом гему и шокирао гледаоце на Терену 1, али то је било све што је Рус успио да учини против Ђоковића.

Иако је Србину било потребно нешто више времена да “намјести” свој сервис, па му је Хачанов још једном одузео у првом сету, Новак је све вријеме контролисао ритам меча и диктирао темпо.

Беспријекорним ритерном (освојио 51% поена на сервис Хачанова) је потпуно разоружао ривала на његов сервис и с лакоћом правио брејкове, па је експресно освајао поене мотивисан завршетком дана у Лондону.

Осим ритерна, Ђоковића је током меча сјајно служио и форхенд, донио му је неколико битних и кључних поена који су му олакшали пут ка побједи.

Иако је касно почео меч на Терену 1, Ђоковић је агресивном игром (прешао око 250 метара више од ривала), успио да га заврши прије мрака и избјегне прекид као у случају дуела Хуана Мартина дел Потра и Жила Симона.

Његов наредни ривал му је Нишикори, редовна “муштерија” кога је савладао 13 пута у 15 сусрета.

“Имали смо неколико мечева ове године, али на трави је потпуно другачија ситуација. Ово му је прво четвртфинале, игра добро, може да направи велики резултат”, рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана