Ђоковић ближе титули у Паризу

Агенције
Ђоковић ближе титули у Паризу

Монте Карло - До прије петнаестак дана први тенисер свијета Новак Ђоковић био је неприкосновен и готово био виђен као нови побједник Ролан Гароса, али "краљ" шљаке Рафаел Надал се пробудио на посљедња два турнира, гдје је дошао до титула и најавио велику борбу у Паризу.

До почетка другог гренд слема сезоне остало је нешто мање од мјесец (22. мај). Надал је у великом залету, пошто је освајањем Монте Карла и Барселоне подигао самопоуздање, док се Ђоковић након раног испадања у Кнежевини у тишини спрема за наставак сезоне. Прије Ролан Гароса најбољи играчи свијета имаће обавеза на мастерсима у Мадриду (1. мај) и Риму (8. мај), а Надал и Ђоковић се издвајају као главни фаворити за титуле. Тренер најбољег шпанског играча Франсис Роиг сматра да је српски тенисер и даље у предности, па чак и на шљаци.

- Свашта може да се деси, али сумњам да ће Новака пореметити пораз у Монте Карлу. Ђоковић ће наставити да игра још дуго на оваковом нивоу, јер ради све како треба и на терену и ван њега. Он је и даље фаворит, у почетку му је било теже, али је постепено дизао свој ниво игре на земљи. Можда је изгубио мало на бриљантности, али то се увијек дешава током године. На крају 2015. играо је невјероватно, као тенисер са "плејстејшна". Истина је да у Индијан Велсу и Мајамију није био такав, али све је лакше када побјеђујеш. Ако се он и Рафа буду састали на Ролан Гаросу, биће то меч са много узајамног респекта. Јасно је ипак да су нам шансе веће на земљи, Рафа је био близу и у Индијан Велсу, али морамо да напустимо тај образац размишљања, нема "био је близу", него побједа или пораз. Хајде да се не заваравамо, Монте Карло јесте велика титула, али гренд слемови су циљ - истакао је Роиг.

За разлику од њега највећи конкурент Ђоковића и Надала Роџер Федерер вјерује да је Шпанац тај који ће се највише питати на Ролан Гаросу, али нада се да и он може до титуле.

- Рафа се брзо враћа на свој најбољи ниво. То је за мене невјероватно. Може Новак да буде фаворит, али Рафа је Рафа. Треба побиједити Надала, а Ђоковић никад није освојио Париз. Нисам ни ја без шанси, ако будем играо добро, уз добар жријеб, имаћу прилику да освојим турнир - казао је Федерер.

ИТФ: Надал никада није био допингован

Међународна тениска федерација (ИТФ) потврдила је да шпански тенисер Рафаел Надал никада није пао на допинг тесту. Он је замолио ову организацију да објави све његове тестове и цијели биолошки пасош. Они то за сада нису учинили, али су демантовали да је икада био под било каквом суспензијом, пошто се много говорило о тзв. "тихој суспензији".

- ИТФ овим путем потврђује да Надал никада није пао на тесту у оквиру Тениског антидопинг програма (ТАДП) и да није био суспендован ни у једном тренутку због кршења антидопинг правила - наводи се у саопштењу ИТФ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана