Ђоковић: Због овога се живи и ради

B92
Ђоковић: Због овога се живи и ради

Новак Ђоковић тешко је бирао ријечи послије величанствене побједе над Рафаелом Надалом у полуфиналу Вимблдона.

Србин је надиграо Шпанца после дводневног маратона у пет сетова и изборио прво финале неког Гренд слема послије две године.

"Тешко је одабрати речи. Пролазим кроз флешбекове последњих 15 месеци. И кроз шта сам све прошао да бих дошао овде, у финале. Играо сам против једног од најбољих играча на свету. Ово ми је један од најдражих мечева које сам икад играо", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је послије надљудске борбе и скоро пет и по сати игре савладао Надала 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8.

"Меч је могао да оде на другу страну. Сви који су гледали могли су да виде да је само неколико ствари одвајало двојицу игарача. До последњег ударца нисам знао да ли ћу добити. Веровато сам у то, знате, али сам знао да је он врло близу. Имао је своје шансе. Због оваквих мечева живите и радите".

Ђоковића није пореметила пауза коју су морали да направе у петак увече јер се на Вимблдону не игра послије 23 часа.

"Спавао се, ако се то може назвати сном. Када завршите меч у 11, а морате да се вратите у пола 11 на тренинг, адреналин је висок. Није лако опустити се, смирити се. Драго ми је што сам прошао кроз све ово".

Ђоковића у финалу чека изненађење турнира, Јужноафриканац Кевин Андерсон који је такође играо маратон у полуфиналу.

"Надам се да ћемо пре свега моћи да играмо обојица. Да ћемо моћи да изађемо на терен јер је био тобоган, пре свега за њега у последња два кола. Али имао је и дан више одмора. Волео бих да сам га имао и ја. Прво ћу покушати да сварим уживање, а онда да мислим о финалу", закључио је Ђоковић.

Финале Вимблдона између Ђоковића и Андерсона на програму је у недјељу од 15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана