Ђоковић: Сви напредују, шта ја ту могу?

Б92
Ђоковић: Сви напредују, шта ја ту могу?

Новак Ђоковић истакао је послије ране елиминације са Аустралијан опена да не његову мотивацију не утиче претходна сезона.

Српски тенисер је први пут од 2008. године елиминисан већ у другој рунди неког Грен слема, од Узбекистанца Дениса Истомина.

Ђоковић је савладао Истомина у сваком од претходних пет међусобних дуела, прије двије године са 3-0 управо у Мелбурну, али је сада поклекао пред 117. играчем свијета.

"Никад не потцењујем противника, није битан турнир или рунда. Увек дајем све од себе, поштујем свакога. Он је играо одлично, невероватно. Био је изнад свог нивоа. Доста ствари му се поклопило данас. Заслужено је победио", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је јесенас остао без прве позиције на АТП листи, али је на старту 2017. освојио турнир у Дохи побједом над бројем један Ендијем Маријем.

"Добро сам почео сезону, али такав је тенис, увек можеш да изгубиш. Ништа није немогуће. Ту је више од 100 играча у главном жребу. Квалитет тениса је сваке године је све већи. Сви напредују, бољи су на терену. Шта је ту могу? Трудим се до последњег ударца, али сада није вредело", додао је Новак.

Ђоковић је доминирао свјетским тенисом до прошлог љета, а многи сматрају да је после освајања Ролан Гароса остао без праве мотивације.

"Није сада тренутак да дубље размишљам о томе. То уопште не утиче на мене у овом тренутку. Почео сам нову сезону, нову годину, све је ново. Заборавио сам то. Сами доносите закључке", насмејао се Новак, "Не мислим да је у питању физичка припрема. Обојица смо изгледали добро. После четири и по сата нисам осећам умор. Али, мислим да то није сметало ни мом притивнику. Био је ово обичан тениски меч, један момак је победио другог".

Ђоковић током мечева често врло емотивно реагује када губи, али против Истомина је ријетко то показивао.

"Није било правог разлога што се нисам нервирао. Трудио сам се да будем у ритму, концентрисао се на поене. То је све. Нисам очекивао, није нешто што желип, морам изаћи на крај с тим. Лекције се уче свакодневно, не само када се губи. Спаковао сам ствари и идем кући", рекао је српски тенисер.

Серијом пораза од РГ као да је показао противницима да није непобједив.

"Па не би играли против мене или било кога другог да не верују да могу да победе. Изађу на терен и дају све од себе. Данас је Денис био аутсајдер, али није показао нервозу. Дуго година игра, нема можда много великих мечева, али је то све слично. Био је прави тренутак за њега, прави дан. Био је бољи", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана