Ђоковић: Не стварајте тензије, добар сам са Федерером и Надалом

B92
Ђоковић: Не стварајте тензије, добар сам са Федерером и Надалом

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, говорио је о проблемима у врху тениса и односу са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Ђоковић је причао о односима између њега и Роџера и Рафе послије турбулентног одласка предсједника АТП Криса Кермода.

Србин је, иако никада отворено, био против Кермода и за окончање његовог мандата крајем године, док су Федерер и Надал више пута отворено стали иза Кермода и подржали га.

Федерер је недавно рекао да је разочаран што Новак није пронашао времена да са њим поразговара о одлуци АТП Савјета којег је Ђоковић предсједник. Ипак, српски тенисер каже да између њега и осталих чланова “велике тројке” нема проблема.

“Нисам приметио да се ишта променило, ни са њихове ни са моје стране. Нема потребе да се стварају тензије и поделе између нас. Сасвим супротно томе, имам добар однос са њима. Одувек имамо поштовање један за другог. Наравно, јесмо ривали и јесте тешко бити пријатељ под тим околностима”, рекао је Ђоковић.

Новак је спреман да промјени начин комуникације између тенисера и покрене “отворен дијалог”.

Надал и Федерер су се током турнира у Индијан Велсу нашли у кући Швајцарца како би разговарали о будућности тениса. Новак, као предсједник Савјета, позива Швајцарца и Шпанца у све предстојеће разговоре.

“Потребан нам је отворен дијалог, као и раличитост мишљења. Тако функционише демократско друштво и сви покушавамо да будемо део њега. Позивамо их и желимо им добродошлицу, као и свима осталима који желе да се укључе у политичке дискусије”, додаје Ђоковић.

Новак је још једанпут позвао Роџера и Рафу да се придруже дискусијама и одлукама Савјета.

“Савет играча је само део организације. Ми нисмо део управног одбора, не доносимо одлуке. Ми смо само представници играча који сарађују. Федерер и Надал су иконе нашег спорта толико пуно година и њихово мишљење је свима битно. Ако они желе да се укључе у све ово, званично или незванично, ја мислим да то може да буде само позитивно”.

Српски тенисер се сусрео са Федерером, али није било времена да поразговарају о ичему политичком.

“Видео сам Роџера у среду на отварању Централног терена. Поразговарали смо на кратко, али није било времена за разговор о политици. Надам се да ћемо у наредних пар дана наћи времена за тако нешто”, закључио је Ђоковић.

Ђоковић своје учешће на Мастерсу у Индијан Велсу започиње у другом колу, гдје га очекује дуел са бољим из окршаја између Бразилца Тијага Монтеира и Аустралијанца Бернарда Томића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана