Ђоковић: Не гледам даље од првог противника

Агенције
Ђоковић: Не гледам даље од првог противника

Њујорк - Први тенисер свијета Новак Ђоковић каже да није погледао потенцијалне противнике на УС опену, већ да је концентрисан једино на првог ривала - Дијега Шварцмана.

"Видео сам само са киме играм у првој рунди; мој тренер ми не дозвољава да гледам даље од тога", изјавио је Ђоковић пред почетак посљедњег Грен слем турнира у сезони.

На констатацију да му је форма мало "зарђала" (рустy на енглеском) у посљедње вријеме, Новак се нашалио: "Постоји само један 'Расти', а то је Лејтон Хјуит (Расти је надимак аустралијског тенисера). Споро сам улазио у такмичарски ритам; иза мене је било јединствених пет-шест недеља због венчања, освајања Вимблдона и повратка на прво место на свету. Нисам могао да тражим више од тога."

Ђоковић је истакао да му је криво што није пружио максимум у Торонту и Синсинатију, турнирима на којима је испао у трећем колу.

"Био сам екстремно испуњен након што сам се оженио, срећан сам због ситуације у животу тренутно. Када сам отишао у Торонто и Синсинати, нисам емотивно био у томе. Вероватно ме је све што се догодило помало сустигло и било ми је потребно времена. Нажалост, нисам био способан да одиграм најбоље што могу на та два велика турнира", истакао је он.

Новак је навео да не потцјењује ниједан турнир.

"Наравно да сам желео да остварим добар резултат, али нисам могао. Био сам свестан чињенице да ми је потребно да 'напуним батерије', да се прегрупишем и да се вратим на прави пут пред УС опен. Ово је последњи Грен слем турнир у сезони. Проводим много времена на терену у настојањима да доведем игру на ниво који желим", каже 27-огодишњи Ђоковић.

У Њујорку због повреде ручног зглоба неће наступити бранилац титуле Рафаел Надал.

"Рафа је очигледно озбиљно повређен, иначе би играо овде, у то сам сигуран. Познајем га дуго, он је велики такмичар, неко ко не одустаје тако лако. Одсуство Надала је губитак за сваки турнир, али ту су остали најбољи играчи на свету и уверен сам да ће то бити одличан турнир", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана