Ђоковић: Надал је увијек фаворит на шљаци

Агенције
Ђоковић: Надал је увијек фаворит на шљаци

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић истакао је уочи наступа на Мастерсу у Мадриду да је Рафаел Надал увијек фаворит на шљаци.

Ђоковић се вратио у Мадрид после двогодишњег одсуства, те лошег старта сезоне на шљаци, док је Надал у међувремену подсјетио на најбоље дане освојивши Монте Карло и Барселону.

"Игра сјајан тенис, нема сумње. Највише воли ову подлогу, освојио је толико трофеја на њој. Надала увек морате сматрати као једног од главних фаворита. Сигуран сам да је веома мотивисан да настави у истом ритму", рекао је Ђоковић.

Након неколико почетних недјеља на шљаци, чини се као да Мадрид представља преломну тачку у уздизању форме пред Ролан Гарос.

"Трећа недеља на шљаци је и већина најбоље рангираних играча жели да изађе на терен и одигра најбоље што може. Мислим да су играчи ушли у ритам након Монте Карла и Барселоне, боље се крећу, ударају лоптицу, сигуран сам да ћемо гледати сјајан тенис у Мадриду", закључио је Ђоковић.

Ђоковић је први носилац у Мадриду, паузирао је у првом колу, а у другом чека бољег из дуела Николаса Алмагра и Борне Ћорића.

С друге стране, Надал се састаје са Андрејем Кузњецовим, док бранилац титуле Енди Мари чека бољег из окршаја Радека Штепанека и Вашека Поспишила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана