Djedica neće u penziju

Agencije
Djedica neće u penziju

Klingental - Iako je u junu napunio 42 godine i od sezone 1989/90. učestvuje u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima, Japanac Norijaki Kasai ne planira da kaže "dosta".

Legendarni "kamikaza" ima i pravo što želi da se takmiči sa ponekim i više nego duplo mlađim takmičarima, jer i dalje bilježi odlične rezultate. On je na otvaranju sezone u njemačkom Klingentalu osvojio šesto mjesto i po ko zna koji put pokazao da nije za staro gvožđe.

- I dan danas imam veliku želju da se takmičim. Nemam problem da priznam koliko mi je godina, ali jednostavno još uvijek osjećam da mogu da se nosim sa najboljima. Sve dok je tako, gledaćete me na zaletištu - rekao je Kasai.

Simpatični djedica nastavio je da pomjera granice u ovom sportu, imajući u vidu da je prvu pobjedu zabilježio u Svjetskom kupu davne 1992. godine. U višedecenijskoj karijeri osvojio je četiri srebrne i četiri bronzane medalje na velikim takmičenjima, a do najsjajnijeg odličja došao je samo u timskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Harahovu prije 22 godine. Za prvo zlato u pojedinačnoj konkurenciji nedostajalo mu je svega 1,3 boda na početku 2014. godine u Sočiju na Zimskim olimpijskim igrama, ali je morao da se zadovolji drugim mjestom.

Kasai je vlasnik rekorda za najduži skok za takmičare preko 35 godina sa 224 metra, koji je ostvario u slovenačkoj Planici 2010, da bi tri godine nakon toga "povisio" taj rekord na istoj skakaonici za takmičare preko 40 godina skočivši 221,5 metara. U Klingentalu je slavio Čeh Roman Kudelka, kojem je ovo prva pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Stefanu Kraftu, a treći je bio Nijemac Andreas Velinger.

Postolje

Već na početku sezone Kasai se popeo na pobjedničko postolje, doduše u ekipnim skokovima. Japan je osvojio drugo mjesto, iza Njemačke u Klingentalu, a Kasai je odličnim skokovima pomogao Taikiju Itu, Reruhiju Šimicuu i Taku Takeučiju da dođu do drugog mjesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana