Динамо штуца када је притисак

Приредио: Иван Драгичевић
Динамо штуца када је притисак

Београд - Шампион Србије Партизан има веома тежак задатак, јер вечерас од 21.05 часова дочекује првог фаворита групе Б у Лиги Европе екипу Динама из Кијева.

Украјинци ипак нису баук, ослабљени су у односу на прве утакмице ове сезоне, јер је најбољи играч Андреј Јармоленко прешао у дортмундску Борусију. У Београд није допутовао ни први нападач Диумерси Мбокани, као ни искусни Олег Гусев. Кијевљани су вицешампиони Украјине, већ дуго не могу да ухвате Шахтјор. Партизан може да игра са Динамом и фудбалери Мирослава Ђукића не смију да имају превелик респект према ривалу. "Црно-бијели" су однијели бод из Берна у првом колу, а Јанг Бојс је у квалификацијама за Лигу шампиона избацио Динамо. Први меч у Кијеву завршен је резултатом 3:1 за Динамо, да би "дјечаци" у реваншу на свом терену славили са 2:0 и прошли даље. Ова компарација показује да Партизан никако није без шанси, чак може да се нада добром резултату. Не треба бити претенциозан, пријетити богатим клубовима никада није паметно, а хендикеп за српског шампиона је суспендован стадион. Одсуство Зорана Тошића је велики пех, поред њега нема Небојше Косовића и Алена Стевановића, док ће Владимир Стојковић и лијеви бек Немања Милетић вјероватно бити у саставу.

- Грешке се плаћају у Европи и не смемо да дозволимо ситуацију као у мечу са Радом. Најважнија је дефанзивна солидност, битно је не примити гол и из тога се тражи победа. Динамо је екипа која хоће да доминира и држи лопту, а ако им је одузмеш, не осећају се добро, поготово када морају да бране гол. Ако будемо агресивни током 90 минута, то је добар начин да их неутралишемо - рекао је Ђукић.

Украјинци су у првом колу добили Скендербег са 3:1, иако су губили на полувремену, док су у првенству киксали против Вереса одигравши меч без голова. Боје Динама брани бивши штопер Црвене звезде Александар Пантић.

Група Б

Партизан - Динамо Кијев, Скендербег - Јанг Бојс (21.05 часова)

1. Динамо К.       1        1        0        0        3:1     3

2. Партизан         1        0        1        0        1:1     1

3. Јанг Бојс 1        0        1        0        1:1     1

4. Скендербег      1        0        0        1        1:3     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана