Del Potro pravi test za Krajinovića

Glas Srpske
Del Potro pravi test za Krajinovića

Majami - Kako sezona odmiče, srpski teniser Filip Krajinović pruža sve bolje partije, a na drugom mastersu sezone dogurao je do četvrtog kola, gdje će danas imati veliki ispit protiv Huana Martina del Potra.

Krajinović je u trećoj rundi bio siguran protiv Benoa Pera, kojeg je savladao sa dva puta po 6:3, čime je osvetio sunarodnika Novaka Đokovića. On je demonstrirao odličnu igru protiv 20 mjesta slabije rangiranog protivnika i pokazao da nema problema sa lošije plasiranim igračima od njega na ATP listi. Srpski teniser ove sezone slavio je u sedam od osam takvih mečeva, dok je kiksao samo na startu godine u Dohi kada je izgubio od Petera Gojdovčika. S druge strane, u 2018. još nije savladao igrača koji je bolje plasiran od 27. mjesta, na kojem se on nalazi. Priliku da popravi lošu statistiku imaće protiv Del Potra, koji je šesti igrač planete, a trenutno je u odličnoj formi. Slavio je nedavno u Indijan Velsu, a nastavio je u istom ritmu i na Floridi. Krajinović i on do sada nisu igrali, a svakako da će ovaj meč biti pravi ispit za njega i pokazatelj koliko mu nedostaje da bi napao ulazak među najboljih 20.

- Del Potro je u životnoj formi, igra izvanredno i očekuje me težak meč. Međutim, i ja sam u dobroj formi nakon što sam imao povredu zbog koje sam pauzirao mesec i po. Igram malo pod pritiskom, jer ljudi dosta očekuju nakon finala Pariza prošle sezone. Imam cilj da uđem među najboljih 20 i mislim da ću ga ostvariti, za top deset ima još vremena - istakao je Krajinović.

S druge strane, Del Potro igra četvrti turnir zaredom i ima 13 pobjeda u nizu. Zbog toga se poprilično umorio, a poznato je koliko je imao problema sa povredama tokom karijere.

- Igram dobro, mogao bih i još bolje, ali nije lako jer je moje tijelo umorno zbog svega kroz šta sam prošao prethodnih sedmica - rekao je Del Potro.

Del Potro kao Federer

Nakon Rodžera Federera i Huan Martin del Potro mogao bi propustiti nekoliko turnira na šljaci koji slijede nakon mastersa u Majamiju.

- Ni mentalni ni fizički mi nije lako da se nosim sa svim ovim emocijama. Biće mi neophodna pauza. Vidjeću koje ću turnire igrati na šljaci, pošto je to podloga koju tijelo posebno osjeća. Želim da budem zdrav tokom cijele godine. To je cilj - kazao je Del Potro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana