Данска побиједила Хрватску и освојила пето мјесто на СП

Агенције
Данска побиједила Хрватску и освојила пето мјесто на СП

Доха - Рукометна репрезентација Данске заузела је пето мјесто на Свјетском првенству у Катару, пошто је побиједила селекцију Хрватске са 28:24 (15:11).

Најефикаснији на мечу био је Микел Хансен са осам голова, док су Хрвате предводили Домагој Дувњак, Лука Степанчић и Иван Слишковић са по четири поготка.

Данска је средином првог полувремена стекла предност од четири разлике и одржавала је до финиша када су Хрвати смањили заостатак.

У тим тренуцима истакао се голман Никлас Ландин са неколико одбрана, а успио је одбрани седмерац Слишковићу и на тај начин понесе епитет јунака меча.

Екипа селектора Славка Голуже је забиљежила најлошији резултат на Свјетском првенству још од 2001. године и првенства у Француској када је Хрватска била девета.

Данска је побиједом над Хрватском обезбиједила организацију квалификација за Олимпијске игре у Рију 2016. године.

Своје мјесто у квалификацијама последња је капарисала Њемачка, која је у мечу за седмо мјесто била боља од Словеније са 30:27 (16:14).

Уве Генсхајмер био је најзаслужнији за тријумф "панцера" са 13 голова, Давид Винчек дао је четири, док се у Словенији истакао Јуре Матек са осам.

Сутра се у утакмици за бронзу састају Пољска и Шпанија (14.30), док се за титулу шампиона свијета играју Катар и Француска (17.15).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана