Данка Ковинић, црногорска тенисерка: Поменем Нолета и знају одакле сам

Агенције
Данка Ковинић, црногорска тенисерка: Поменем Нолета и знају одакле сам

Мелбурн - Најбоља црногорска тенисерка Данка Ковинић добро је стартовала на Аустралијен опену, гдје је са 6:0, 6:4 савладала Сајсај Женг, а након меча морала је да појасни гдје се налази њена земља, па је искористила популарност Новака Ђоковића да то објасни знатижељним новинарима и навијачима.

Талентована Црногорка суочава се са истим потешкоћама које су раније имали српски тенисери. Као и они, долази из мале државе и мало ко зна гдје се она налази и каква је.

- Није острво, али је једна веома лијепа земља. Често ми се дешава да ме људи питају гдје се налази земља, па кад им кажем да има мање од милион становника, остану у чуду. Питају ме да ли могу да препјешачим цијелу државу - рекла је Ковинићева.

Она се нада да ће својим играма добро промовисати државу и да ће је учинити популарном као што су то урадили српски играчи, а прије свих Ђоковић.

- Новак је Србију промовисао на најбољи начин, надам се да ћу и ја успјети исто са Црном Гором, што стварно покушавам. Углавном кренем да им објашњавам од Ђоковића и Србије, да је то некада била Србија и Црна Гора, прије тога Југославија. Када им кажем Југославија, све им постане јасно. Крену да набрајају све земље из бивше Југе и дођемо до тога гдје је Црна Гора - додала је Данка.

Она има само 22 године и њено вријеме тек долази. Побједа у првом колу доста јој значи за самопоуздање. У наредној рунди састаће се са Тимеом Башчински.

- Против Кинескиње је све ишло глатко. Први сет сам одиграла јако добро. Нисам ни сама очекивала да ћу тако добро ући у меч јер претходна два турнира нисам баш добро почињала, али некако је све ишло добро. Она није имала никаквих шанси у првом сету и ја сам покушавала да одржим задати ниво до краја меча. Она је имала пар прилика да се врати у меч, али сам се извукла из тих ситуација - закључила је Црногорка.

Не тренира у домовини

Данка Ковинић је убједљиво најбоља и најпопуларнија тенисерка Црне Горе, али како је казала, не воли тамо да тренира како би имала мир.

- Има много популарнијих спортиста од мене у Црној Гори. Мени то није ни важно. Прија ми што не тренирам у Црној Гори јер се тако мање медијске пажње усмјерава на мене и имам свој мир - рекла је Ковинићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана