Da nije Mitrovića, Fulam bi već ispao

Agencije
Da nije Mitrovića, Fulam bi već ispao

London - Sa dva gola u pobjedi Fulama protiv Brajtona (4:2) srpski fudbaler Aleksandar Mitrović došao je do brojke od deset u Premijer ligi ove sezone i tako potvrdio da je on jedini razlog zbog kog su “kotidžersi” još u igri za opstanak.

Iako je sa 17 bodova pretposljednji, Fulam je samo pet poena udaljen od zone spasa, a da nije bilo Mitrovićevih golova, i dalje bi bili bez pobjede sa samo sedam bodova nakon 24 utakmice, što bi značilo siguran povratak u Čempionšip.

- Konačno smo uspjeli da “hranimo” Mitrovića dobrim loptama, a kada je to slučaj, onda je on veoma opasan igrač. Ova tri boda znače da smo još živi i da naziremo svjetlost na kraju tunela, ali ovo je samo jedan mali korak u tom pravcu. Želim ovakav timski duh na svakoj utakmici - rekao je trener Fulama Klaudio Ranijeri.

Priliku da dokažu da trijumf protiv Brajtona nije bio slučajan Ranijerijevi izabranici imaće u narednom kolu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Kristal Palasa, da bi poslije duela sa Mančester junajtedom i Vest Hemom išli u goste i drugom konkurentu, Sautemptonu.

Razloga za zadovoljstvo imali su navijači Njukasla, ali i Liverpula, pošto su “svrake” nakon preokreta savladale Mančester siti sa 2:1. Iako je Serhio Aguero doveo goste u vođstvo nakon samo 25 sekundi, izabranici Rafaela Beniteza nisu klonuli duhom, a španski stručnjak rekao je da je ključ pobjede bilo to što su se držali plana i dogovora iz svlačionice.

- Bili smo dovoljno dobri da postignemo dva gola i dovoljno srećni da ne primimo još jedan. Oni su bili iznenađeni što su tako brzo poveli i možda im je to dalo dodatno samopouzdanje i vjeru da će pobijediti. Pod pritiskom su i mislim da je na ovaj meč uticao još jedan faktor, a to je činjenica da Sitiju nije bio dovoljan remi - rekao je Benitez, koga ponovo slave navijači Liverpula.

Rezultati i strijelci utakmica 24. kola Premijer lige: Arsenal - Kardif 2:1 (Obamejang 64, Lakazet 83 - Mendez-Laing 90+3), Fulam - Brajton 4:2 (Čembers 47, Mitrović 58, 74, Vijeto 79 - Marej 3, 17), Hadersfil - Everton 0:1 (Rišarlison 3), Vulverhempton - Vest Hem 3:0 (Sais 66, Himenez 80, 86), Mančester junajted - Barnli 2:2 (Pogba 87, Lindelof 90+2 - Barns 51, Vud 81), Njukasl - Mančester siti 2:1 (Rondon 66, Riči 80 - Aguero 1). Sinoć: Burnmut - Čelzi, Sautempton - Kristal Palas, Liverpul - Lester, Totenhem - Votford. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana