Čileanci otjerali Mesija u penziju

Agencije
Čileanci otjerali Mesija u penziju

Njujork - Na konstataciju pristalica Lionela Mesija da je on najbolji fudbaler ikada, oni koji ga ne vole postaviće pitanje šta je to on osvojio sa reprezentacijom i tako s pravom dovesti u pitanje da li je Argentinac ispred svih.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se moglo, i to više puta, takođe ima dosta individualnih priznanja od kojih čak pet "Zlatnih lopti" koje se dodjeljuju najboljem fudbaleru svijeta za tu godinu. Ipak, osvojena zlatna medalja sa mladom reprezentacijom Argentine i prvo mjesto na Olimpijskim igrama u Pekingu nikako ne mogu da ga zadovolje. Čak četiri puta je gubio u finalima velikih takmičenja, jednom na Svjetskom prvenstvu (2014) i tri puta na Kopa Amerika (2007, 2015, 2016) što je dokaz da nikako nema sreće u reprezentativnom dresu. Nakon 2015, i na ovogodišnjem takmičenju Kopa Amerika na putu do titule Mesiju su se ispriječili igrači Čilea i to ponovo nakon penala sa 2:4. Napadač Barselone bio je jedan od tragičara pošto je promašio jedanaesterac, a na kraju meča šokirao je javnost pošto je objavio da se povlači iz reprezentacije sa samo 29 godina.

- Donio sam odluku. To je to, mnogo sam pokušavao, trudio se, ali tako se trenutno osjećam. Mnogo je tužno da nam se to opet dešava, a još sam ja promašio važan jedanaesterac. Da, to je to - rekao je Mesi.

On će tako završiti karijeru bez velikog trofeja sa seniorskom reprezentacijom Argentine, a tri poraza u finalima za tri godine, od toga dva poslije penala, sigurno su uticali da se povuče. Kada se pogleda da je postigao 55 golova na 113 utakmica za "gaučose" može se vidjeti da Mesi nije bio golgeterski puno slabiji nego u Barseloni, ali jednostavno u mečevima za titulu nije bio pravi. Nikada nije uspio da postigne gol u finalima, a Argentina nije osvojila trofej od 1993. godine. Međutim, mediji u Argentini se nadaju da je Mesi donio ishitrenu odluku i da će ostati bar do Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Što se tiče Čileanaca oni su nakon 99 godina čekanja na neki trofej za samo godinu došli do dva i tako su dokazali da su među najboljim selekcijama na svijetu. U finalu koje je bilo odigrano u Njujorku nije viđeno puno šansi, a tokom 90 minuta bilo je više faulova nego prave igre. To je sve kulminiralo i sa dva crvena kartona, a Čileanci su se opet bolje snašli u penal seriji.

Ne ide samo Mesi

Postoji velika mogućnost da Lionel Mesi ne bude jedini koji će se oprostiti od reprezentacije, a to je potvrdio napadač Serhio Aguero.

- Ima još nekoliko igrača koji razmišljaju o tome. Ne mogu da vam opišem koliko je ovo teška situacija za nas. U životu nisam vidio toliko tužne igrače, atmosfera u svlačionici je grozna - rekao je Aguero.

Navodno, riječ je o Havijeru Maskeranu, Anhelu di Mariji, Ezekjelu Laveciju, Gonzalu Iguainu i upravo Agueru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana