Чилеанци отјерали Месија у пензију

Агенције
Чилеанци отјерали Месија у пензију

Њујорк - На констатацију присталица Лионела Месија да је он најбољи фудбалер икада, они који га не воле поставиће питање шта је то он освојио са репрезентацијом и тако с правом довести у питање да ли је Аргентинац испред свих.

Меси је са Барселоном освојио све што се могло, и то више пута, такође има доста индивидуалних признања од којих чак пет "Златних лопти" које се додјељују најбољем фудбалеру свијета за ту годину. Ипак, освојена златна медаља са младом репрезентацијом Аргентине и прво мјесто на Олимпијским играма у Пекингу никако не могу да га задовоље. Чак четири пута је губио у финалима великих такмичења, једном на Свјетском првенству (2014) и три пута на Копа Америка (2007, 2015, 2016) што је доказ да никако нема среће у репрезентативном дресу. Након 2015, и на овогодишњем такмичењу Копа Америка на путу до титуле Месију су се испријечили играчи Чилеа и то поново након пенала са 2:4. Нападач Барселоне био је један од трагичара пошто је промашио једанаестерац, а на крају меча шокирао је јавност пошто је објавио да се повлачи из репрезентације са само 29 година.

- Донио сам одлуку. То је то, много сам покушавао, трудио се, али тако се тренутно осјећам. Много је тужно да нам се то опет дешава, а још сам ја промашио важан једанаестерац. Да, то је то - рекао је Меси.

Он ће тако завршити каријеру без великог трофеја са сениорском репрезентацијом Аргентине, а три пораза у финалима за три године, од тога два послије пенала, сигурно су утицали да се повуче. Када се погледа да је постигао 55 голова на 113 утакмица за "гаучосе" може се видјети да Меси није био голгетерски пуно слабији него у Барселони, али једноставно у мечевима за титулу није био прави. Никада није успио да постигне гол у финалима, а Аргентина није освојила трофеј од 1993. године. Међутим, медији у Аргентини се надају да је Меси донио исхитрену одлуку и да ће остати бар до Свјетског првенства у Русији 2018. године. Што се тиче Чилеанаца они су након 99 година чекања на неки трофеј за само годину дошли до два и тако су доказали да су међу најбољим селекцијама на свијету. У финалу које је било одиграно у Њујорку није виђено пуно шанси, а током 90 минута било је више фаулова него праве игре. То је све кулминирало и са два црвена картона, а Чилеанци су се опет боље снашли у пенал серији.

Не иде само Меси

Постоји велика могућност да Лионел Меси не буде једини који ће се опростити од репрезентације, а то је потврдио нападач Серхио Агуеро.

- Има још неколико играча који размишљају о томе. Не могу да вам опишем колико је ово тешка ситуација за нас. У животу нисам видио толико тужне играче, атмосфера у свлачионици је грозна - рекао је Агуеро.

Наводно, ријеч је о Хавијеру Маскерану, Анхелу ди Марији, Езекјелу Лавецију, Гонзалу Игуаину и управо Агуеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана