Čelzi tri kola prije kraja Premijer lige osigurao naslov prvaka

Priredio: Dušan Repija
Čelzi tri kola prije kraja Premijer lige osigurao naslov prvaka

London - Tri kola prije kraja Premijer lige fudbaleri Čelzija osvojili su titulu pobjedom protiv Kristal Palasa sa 1:0.

Gol Edena Azara bio je dovoljan za petu titulu “plavaca” u klupskoj istoriji, a četvrtu od 1992. godine otkako je formirana Premijer liga. Iako Mančester siti i Arsenal imaju meč odnosno dva manje, Čelzi više niko ne može da stiže, pošto “plavci” imaju čak 16 bodova viška. Tokom sezone nerijetko su trpjeli kritike da igraju dosadan, defanzivan i monoton fudbal, ali je prava istina da je ekipa Žozea Murinja potpuno zasluženo došla do slavlja, pošto je bila lider praktično od početka prvenstva i samo povećavala svoju prednost. Portugalac je bio presrećan, a 22 trofejom u karijeri još jednom je istakao kandidaturu za jednog od najboljih menadžera ikad. Njegove brojke u impozantne i on je toga svjestan, ali u toku proslave treće titule sa Čelzijem nije izgledao baš previše srećan.

- Kada sam se vratio u Čelzi znao sam da je liga mnogo jača, ali mi smo uspjeli. Pustio sam igrače da uživaju u slavlju. Svaka titula je posljedica teškog rada i razlog da budete srećni i ponosni. Ne mogu da kažem koja je za mene najdraža - rekao je Murinjo.

Velike zasluge za osvajanje titule imaju i srpski internacionalci Nemanja Matić i Branislav Ivanović. I jedan i drugi odigrali su većinu mečeva i gotovo uvijek bili među najboljim, ako ne i najbolji na terenu.

- Ovo je vrlo poseban dan. Iako imamo još tri meča do kraja, osigurali smo titulu i to pobjedom. To je vrlo važno, jer je lijepo pobjedom postati prvak. Pokazali smo mentalnu stabilnost i zaslužili da se radujemo - rekao je Matić.

Za razliku od “plavaca” mnogo manje razloga za zadovoljstvo ove sezone ima Mančester junajted. Poraz od VBA na domaćem terenu još više je produbio krizu u redovima “đavola”, a menadžer Luj van Gal istakao da nije Bog i da nema magični štapić da sve ispravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana