Car se vratio u Kinu VIDEO

Agencije
Car se vratio u Kinu VIDEO

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odavno uživa ogromnu popularnost u Kini, posebno u prstonici Pekingu gdje će narednih dana pokušati da osvoji petu uzastopnu, odnosno ukupno šestu titulu na ATP turniru Serije 500.

Đoković je po dolasku u Peking u subotu, učestvovao na promotivnom događaju turnira, humanitarnoj egzibiciji koju je inicirala kineska teniserka Đi Dženg.  

Novak je zabavljao publiku, igrajući u dublu sa talentovanim domaćim mladim teniserima, a koliko mu je lijepo u Pekingu potvrdio je ovim riječima:  

"Ljudi čekaju da izađem iz hotela...Tako nešto ne doživljavam nigde. Jedva čekam da zaigram pred publikom ovde u Kini", rekao je Đoković.    

Novak je ubjedljivo prvi na ATP listi sa 16.145 poena. Kaže da mu nikada ne dostaje inspiracije kada je tenis u pitanju.  

"Moja glavna inspiracija je strast prema sportu. Volim da izađem na teren i udaram lopticu, to me čini ispunjenim. Ne znam gde su mi krajnje granice. Uvek se trudim da uživam u datom trenutku, da koristim svoju maštu. Kada je tako iznenada, vaše mogućnosti postaju bezgranične!", poručio je najbolji teniser svijeta.  

Njega u prvom kolu u Pekingu očekuje meč sa teniserom koji dolazi iz kvalifikacija, a nešto ozbiljniji posao mogao bi da ima tek od četvrtfinala gdje mu po prejektovanom žrebu protivnik može biti super server, Amerikanac Džon Izner.  

Inače, Novak je oduševljen što su sa njim u Pekingu i braća Marko i Đorđe, što je potvrdio i na svom Tviter profilu.  

Sa Đorđem će, kako je najavljeno, u Pekingu igrati u dubl konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana