Braća Majdov pokorila Evropu

Goran Andrić
Braća Majdov pokorila Evropu

Bukurešt - Džudisti Crvene zvezde i juniorski reprezentativci Srbije, braća Nemanja i Stefan Majdov, još jednom su potvrdili kvalitet i na Evropskom prvenstvu za juniore u Rumuniji osvojili zlatnu i bronzanu medalju u kategoriji do 81 kilograma.

Nakon olimpijske medalje Nemanja je nastavio sa sjajnim nastupima u Bukureštu. Redao je pobjede protiv Turčina Alije Cecenoglua, Konstantina Saridisa iz Grčke, Ukrajinca Viktora Makukua, a potom je u polufinalu bio bolji i od Levana Gugava iz Gruzije. Kvalitet i snagu Majdov je pokazao u finalnoj borbi, u koju je ušao sa povredom ramena, ali srpski džudista je stisnuo zube i uz veliku motivaciju stigao do još jedne pobjede protiv Ušagija Margijana i do zlatne medalje.

- Uvijek želim najbolji rezultat, pa je tako bilo i sada. Ipak, kada sam osjetio bol u ramenu u polufinalnoj borbi, malo sam se zabrinuo. Nisam želio da odustanem, stisnuo sam zube i ostvario veliki uspjeh. Veliko hvala mojoj porodici, ocu i treneru Ljubiši, i svima iz kluba i reprezentacije - rekao je novi juniorski šampion Evrope Nemanja Majdov.

Malo je nedostajalo da braća Majdov "ukrste koplja" u finalu, ali nakon što je Stefan sjajno ostvario pobjede protiv Čeha Petra Jiržija, Patrika Ivaškijevića iz Poljske, te slovačkog predstavnika Petera Zilka i Finca Franka de Vita, posustao je u polufinalnoj borbi. Stariji od braće Majdov, Stefan, nije imao dovoljno sreće i poražen je od Gruzijca Ušagija Margijana, kojeg je potom Nemanja savladao u finalnoj borbi.

- Za mene je ovo veliki uspjeh, jer sam od prve borbe imao povredu stopala. Imao sam veliku želju i motiv da nastavim jer sam i pored povrede bio nadomak finala. Prezadovoljan sam  bronzanom medaljom. Za mene je ovo podstrek da još vrednije radim. Velike zasluge pripadaju mojoj porodici, ocu Ljubiši i svima iz kluba i reprezentacije - poručio je Stefan Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana