Borusija i Real igraju derbi drugog kola Lige šampiona

Agencije
Borusija i Real igraju derbi drugog kola Lige šampiona

Dortmund - Na posljednja četiri meča Borusija iz Dormtunda postigla je 20 golova pa je jasno da će u večerašnjem meču drugog kola Lige šampiona odbrana Reala iz Madrida biti na velikom ispitu protiv ubitačne navale "milionera".

Poslije poraza od debitanta u Bundesligi Lajpciga (0:1), igrači Borusije kao da su prebacili u višu brzinu jer su u naredne četiri utakmici potpuno razbijali svoje rivale. U samo tri dana Legija i Darmštat primili su 12 golova, da bi zatim u derbiju prvenstva Volfzburg popio "petardu". Nešto bolje prošao je Frajburg koji je kući ispraćen sa tri gola u mreži, a sada je na redu najteži ispit dosadašnjeg dijela sezone jer na "Signal Iduna park" dolazi evropski šampion Real. Madriđani su kiksali u posljednja dva meča španske Primere protiv Las Palmasa i Viljareala, a Zinedin Zidan morao je da se pravda zbog izvođenja najveće zvijezde tima Kristijana Ronalda koji je pokazao nezadovoljstvo. Posebno motivisan na ovom meču biće Pjer Emerik Obamejang koji je ovog ljeta povezivan sa Realom. Njegov saigrač Mikel Merino ubijeđen je u dobru partiju strijelca šest golova za Borusiju ove sezone.

- Brz je kao metak. Svi to znaju, ali kada moraš da ga čuvaš, tek onda osjetiš tu razliku. Nije sve u brzini, odlično se kreće i finišira. Odbrana Reala biće na velikim mukama da ga zaustavi jer mu nije trebalo vremena da uđe u formu - rekao je Merino.

Iako je Obamejang bio upitan za duel sa Realom zbog udarca koji je dobio na posljednjem meču, ipak će biti spreman za Madriđane. "Kraljevski klub" nikada nije slavio u Dortmundu, a u posljednje dvije utakmice poraženi su sa 4:1 i 2:0.

- Alvaro Morata i Karim Benzema mogu da igraju u tandemu bez obzira šta drugi mislili samo moramo popraviti realizaciju. Ronalda sam zamijenio protiv Las Palmasa kako bih ga sačuvao za ovaj meč. Borusija je tim većeg kalibra, čeka nas drugačiji duel od onog u prvenstvu pogotovo što igramo pred njihovim navijačima - rekao je Zidan.

Parovi

Večeras se igra osam utakmica, a sve počinju u 20.45 časova. Grupa E: CSKA - Totenhem, Monako - Bajer L, grupa F: Borusija D. - Real M, Sporting - Legija. Grupa G: Kopenhagen - Briž, Lester - Porto. Grupa H: Dinamo Z. - Juventus, Sevilja - Lion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana