Борусија и Реал играју дерби другог кола Лиге шампиона

Агенције
Борусија и Реал играју дерби другог кола Лиге шампиона

Дортмунд - На посљедња четири меча Борусија из Дормтунда постигла је 20 голова па је јасно да ће у вечерашњем мечу другог кола Лиге шампиона одбрана Реала из Мадрида бити на великом испиту против убитачне навале "милионера".

Послије пораза од дебитанта у Бундеслиги Лајпцига (0:1), играчи Борусије као да су пребацили у вишу брзину јер су у наредне четири утакмици потпуно разбијали своје ривале. У само три дана Легија и Дармштат примили су 12 голова, да би затим у дербију првенства Волфзбург попио "петарду". Нешто боље прошао је Фрајбург који је кући испраћен са три гола у мрежи, а сада је на реду најтежи испит досадашњег дијела сезоне јер на "Сигнал Идуна парк" долази европски шампион Реал. Мадриђани су киксали у посљедња два меча шпанске Примере против Лас Палмаса и Виљареала, а Зинедин Зидан морао је да се правда због извођења највеће звијезде тима Кристијана Роналда који је показао незадовољство. Посебно мотивисан на овом мечу биће Пјер Емерик Обамејанг који је овог љета повезиван са Реалом. Његов саиграч Микел Мерино убијеђен је у добру партију стријелца шест голова за Борусију ове сезоне.

- Брз је као метак. Сви то знају, али када мораш да га чуваш, тек онда осјетиш ту разлику. Није све у брзини, одлично се креће и финишира. Одбрана Реала биће на великим мукама да га заустави јер му није требало времена да уђе у форму - рекао је Мерино.

Иако је Обамејанг био упитан за дуел са Реалом због ударца који је добио на посљедњем мечу, ипак ће бити спреман за Мадриђане. "Краљевски клуб" никада није славио у Дортмунду, а у посљедње двије утакмице поражени су са 4:1 и 2:0.

- Алваро Мората и Карим Бензема могу да играју у тандему без обзира шта други мислили само морамо поправити реализацију. Роналда сам замијенио против Лас Палмаса како бих га сачувао за овај меч. Борусија је тим већег калибра, чека нас другачији дуел од оног у првенству поготово што играмо пред њиховим навијачима - рекао је Зидан.

Парови

Вечерас се игра осам утакмица, а све почињу у 20.45 часова. Група Е: ЦСКА - Тотенхем, Монако - Бајер Л, група Ф: Борусија Д. - Реал М, Спортинг - Легија. Група Г: Копенхаген - Бриж, Лестер - Порто. Група Х: Динамо З. - Јувентус, Севиља - Лион.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана