Borčeva petorka na izlaznim vratima

Dušan Repija
Borčeva petorka na izlaznim vratima

Banjaluka - Fudbaleri Borca nanizali su četiri pobjede i remi od dolaska Vlade Jagodića na klupu, ali iskusni stručnjak je više puta ponovio da nije zadovoljan kako njegova ekipa djeluje na terenu, odnosno kako se ponašaju pojedinci.

Stoga je poslije poraza u Kupu BiH protiv Zrinjskog (0:5) odlučio da uputi posljednje upozorenje petorici prvotimaca, a kako nezvanično saznajemo, radi se o defanzivcima Dejanu Popoviću i Radoslavu Prljeti, te veznim fudbalerima Nenadu Kisi, Aleksandru Malbašiću i Ognjenu Škoriću. Od njih petorice dvojica su navodno dobila posljednje upozorenje i ukoliko ne promijene pristup i poprave formu, mogli bi i prije januarskog prelaznog roka napustiti "crveno-plave". Iako ne želi da priča o imenima, Jagodić je potvrdio da je upozorio nekoliko igrača.

- Ne bih da licitiram sa imenima, jer je to naša interna stvar. Bitno mi je da oni koji treba da se poprave znaju ko su. Bilježimo pobjede i to je dobro, ali igra nije na nivou Borca i to želim da promijenim. Ne krijem da sam nezadovoljan nekolicinom, ali imaju vremena da se poprave. Ponašam se i radim kao da smo premijerligaši i to zahtijevam od svih pojedinaca - rekao je Jagodić.

Banjalučani već danas kreću put Foče, gdje će sutra igrati sa Sutjeskom, a u autobusu će se naći 18 igrača na koje Jagodić ozbiljno računa.

- Očekujem tešku utakmicu, iako je Sutjeska nanizala šest poraza. Mislim da im gostujemo u najgorem trenutku, jer će sigurno biti silno motivisani da prekinu lošu seriju. Borcu je u Foči uvijek bilo teško, ali kao i pred svaki meč kada sam na klupi Borca, izjavljujem da idemo na pobjedu, jer je trijumf obaveza Borca - rekao je Jagodić.

Ne računajući momke koji su dobili opomene, on će u Foči moći da računa na sve fudbalere, osim na duže vrijeme povrijeđene Darka Maletića i Borisa Gavrića. U punom trenažnom procesu ponovo je i defanzivac Aleksandar Kondić, ali će iz predostrožnosti propustiti još ovaj meč.

Kompanija "m:tel" ostaje sponzor

Kompanija "m:tel" i dalje će biti generalni sponzor Borca, kao i do sada na račun kluba iz Platonove godišnje će lijegati 70.000 maraka, uz mogućnost da bude "pojačan" ukoliko Banjalučani izbore povratak u Premijer ligu. Iz kluba su najavili da će sponzorski pul uskoro biti jači za tri veoma jake kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana