Борба за пехар и Лигу шампиона

Срна
Борба за пехар и Лигу шампиона

Стокхолм - Неко је рекао да са дјецом није могуће освојити трофеј, али сачекајмо и оставимо причу послије утакмице.

Легендарни голман Ајакса и Манчестер јунајтеда, а сада предсједник "копљаника" Едвин ван дер Сар, има јасну поруку за свој бивши клуб из Енглеске пред вечерашње финале (20.45 часова) Лиге Европе у Стокхолму. Ван дер Сар вјерује у побједу Ајакса иако је холандски вицешампион био најмлађи тим у такмичењу. Са друге стране, стоји страшни Манчестер са Жозеом Мурињом, али без првог нападача Златана Ибрахимовића. Лијепе успомене везује некада сјајног голмана за "црвене ђаволе", јер је за шест сезона освојио 11 трофеја, међу којима је и пехар Лиге шампиона.

- Много волим Јунајтед, али вечерас немам емоција према том клубу. Када се све заврши поново ће се вратити и моја љубав. Више бих волио да смо се срели раније па да играмо два меча. Вјерујем у наш млади тим, против Лиона и Шалкеа сам схватио колико смо добри. На почетку сезоне смо промијенили тактику због испадања од Ростова у квалификацијама за Лигу шампиона и од тада све функционише савршено - рекао је Ван дер Сар.

Трофеј Лиге Европе је једини који недостаје "ђаволима", а освајањем истог вратили би се у Лигу шампиона. То им није успјело кроз Премијер лигу па је отуд мотивација Мурињове војске на високом нивоу. Највећи клубови често занемарују ово такмичење, ни Јунајтед га није играо са превише елана, али су током сезоне схватили колико доброг може да им донесе. Мурињо је освојио много тога, али и њему недостаје пехар другог по квалитету такмичења у Европи. Један од његових адута на средини терена биће Андер Ерера којег су навијачи изабрали за најбољег играча тима ове сезоне.

- Манчестеру су потребне европске титуле, клуб то заслужује. Имаћемо прилику да размишљамо о другим стварима послије утакмице, тако да нам Лига шампиона није на памети. Фокусирани смо само на то да освојимо трофеј. Обазрив сам јер Ајакс игра добро. Врло су талентован тим, подједнако желе трофеј као и ми, али морамо ући у тај меч без страха - рекао је Ерера.

Препуцавање

Људи који воде страницу Ајакса искористили су прилику да пецну вечерашњег ривала, јер Манчестер јунајтеду у витринама недостаје само трофеј Лиге Европе па су "копљаници" написали како ће се потрудити да тако остане, на шта су са "Олд Трафорда" одговорили да им је витрина пуна, али да ће направити мјеста за још један пехар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана