Болту Лауреус послије Ђоковића

Агенције
Болту Лауреус послије Ђоковића

МОНТЕ КАРЛО - Атлетичар са Јамајке Јусеин Болт добио је престижну награду "Лауреус" као најбољи спортиста свијета за 2016. годину на свечаности у Монте Карлу.

Болту је то четврти пут у каријери да га Лауреус академија бира за најбољег. Претходно, иста част припала му је 2009, 2010. и 2013. Јамајчанин је на трону наслиједио Новака Ђоковића, који је владао свјетским спортом двије године заредом. Америчка гимнастичарка Симон Бајлс, која је доминирала на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, добила је "Лауреус" награду у женској конкуренцији и на трону је наслиједила Серену Вилијамс.

У конкуренцији за спортисту године били су Кристијано Роналдо (Португалија, фудбал), Јусеин Болт (Јамајка, атлетика), Мо Фарах (Велика Британија, атлетика), Енди Мареј (В. Британија, тенис), Стивен Кари (САД, кошарка) и Леброн Џејмс (САД, кошарка).

У конкуренцији дама, за најпрестижнију индивидуалну награду у свијету спорта бориле су се Симон Бајлс (САД, гимнастика), Кети Ледецки (САД, пливање), Алисон Феликс (САД, атлетика), Анђелик Кербер (Њемачка, тенис), Елен Томпсон (Јамајка, атлетика) и Лора Кени (В. Британија, бициклизам).

Тимом године проглашен је бејзбол екипа Чикаго Кабси који су освојили МЛБ првенство након 108 година док је повратник године амерички пливач Мајкл Фелпс који је освојио 23. златну медаљу на ОИ у Рију. Код особа са инвалидитетом награду је освојила Италијанка Беатрис Вио за освојену златну медаљу у мачевању на Играма прошле године. Свјетски шампион у "формули 1" Нико Розберг добио је награду за учинак године. Награду "Спорт за добро" за инспирацију у спорту добио је Олимпијски тим избјеглица који се такмичио у Бразилу.

Лестер

Шампион Енглеске у фудбалу екипа Лестера добила је награду "Дух спорта" због освајања Премијер лиге док је двадесетдеветогодишњој Рејчел Атертон припала награда "Спортска особа у акцији" за наступе у спусту са бициклом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана