Бојан Богдановић: Ђоковић, Словенија шампион Европе – да је Југославија остала...

Бојан Богдановић: Ђоковић, Словенија шампион Европе – да је Југославија остала... 12.02.2018 19:05 | Танјуг

Бојан Богдановић, кошаркаш Индијане Пејсерса, рекао је да земље са простора бивше Југославије посједују много талента.

"Сви дијелови бивше Југославије су веома богати спортским талентом – фудбал, кошарка, тенис... Свуда смо (екс Југославија) у врху", рекао је Богдановић.

Најбољи хрватски кошаркаш истакао је да би Југославија била најбоља у многим спортовима да се није распала.

"Као што сам рекао талентовани смо и да смо остали заједно били бисмо најбољи у многим спортовима. Ђоковић је био број један у тенису и у Хрватској имамо неколико играча... Словенија је шампион Европе, а у финалу су побједили Србију. То вам све показује...", истакао је он.

Богдановић је са Хрватском на Евробаскету заустављен у осмини финала од селекције Русије.

"Нико није очекивао да ће они (Словенија) освојити, знали смо да су веома талентована група играча, али нико није очекивао ће освојити титулу. Мислим да је то добро за кошарку", рекао је Богдановић.

Бек Индијане прокометарисао је и Луку Дончића.

"Он је невјероватан кошаркаш, има само 18 година али игра као зрео кошаркаш. Надам се да ће наредне године доћи овде, да ће бити први пик на Драфту и да ће свима показати шта умије".

Новинаре је занимало поређење Лука Дончић/ Дражен Петровић

"Њих двојица су различити играчи, Дончић је више свестран играч, док је Дражен био један од најбољих поентера у историји овог спорта. Можемо да их поредимо само по годинама, односно шта су радили у овом узрасту, али све остало није исто", казао је Бојан.

Поједини су поредили и Милоша Теодосића са некадашњом НБА легендом Питом Маравичем.

"Различите су то кошаркашке ере, драго ми је што је Теодосић коначно дошао у НБА и надам се да ће свима показати шта уме на терену", закључио Бојан Богдановић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица