Богдан на српском објаснио Осману и Дончићу годиште Хилда

Б92
Богдан на српском објаснио Осману и Дончићу годиште Хилда

Богдан Богдановић, бек Сакраменто Кингса, на матерњем, српском, језику објаснио је Џедију Осману и Луки Дончићу збрку око годишта Бадија Хилда.

Прије два мјесеца кошаркаш рођен на Бахамима открио је да није напунио 25 година, већ 26, што је шокирало готово све у најјачој лиги на свијету.

Иако су људи из Сакрамента знали које је годиште, на званичном сајту НБА и на свим осталим порталима је стајало да је 1993. годиште.

"Први пут сам то видио на Википедији и моја мама је рекла: 'Зашто су ти лоше ставили број година?'. Одговорио сам јој да немам појма", рекао је Бади, а преноси НБЦ. "Са Бахама сам дошао с пасошем на којем пише да сам 1992. годиште. Такође и у возачкој дозволи ми пише 1992. Мислим да су људи (из НБА) гледали Википедију или тако неки сајт и једноставно погријешили", додао је Хилд прије два мјесеца. Богдановић, који је саиграч Хилда у Сакраменту, ову ситуацију објаснио је турском играчу Џедију Осману и репрезентативцу Словеније Луки Дончићу док су ишли на тренинг Тима Света, а у склопу Ол-стар викенда. "Брате, излази оно "happy birtday ". Као 25 година, а није... Официјални сајт. И он им напише да није, да је 27...", објашњавао је Богдановић Осману и Дончићу на српском језику (погрешио је за годину јер је Бади напунио 26, али то је најмање важно). Иначе Дончић добро прича и разумије српски језик јер му је отац поријеклом Србин, док је Осман рођен у Охриду од мајке која је из Новог Пазара (отац из Турске). Утакмица Звијезда у успону (Тим Свијета против Тима САД) игра се у ноћи између петка и суботе у 03.00.

Now time to go to #TeamWorld practice! @luka7doncic pic.twitter.com/DyVEahaVAz

— Dallas Mavericks (@dallasmavs) February 15, 2019

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана