Bogdan Obradović, teniski stručnjak, za Glas Srpske: Novak se bori sam sa sobom

Danijel Radujković
Bogdan Obradović, teniski stručnjak, za Glas Srpske: Novak se bori sam sa sobom

Banjaluka - Ovo je sigurno njegov najteži poraz i uslediće analiza da li je problem u mentalnom ili fizičkom smislu. On ima potencijala da se ponovo vrati i mislim da je ovo borba njega sa samim sobom.

Kazao je ovo za "Glas Srpske" doskorašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović komentarišući neočekivan poraz Novaka Đokovića od Denisa Istomina u drugom kolu Australijen opena. I njemu je kao dugogodišnjem Novakovom mentoru u reprezentaciji, čak i prijatelju, teško pao ovaj poraz, a nije mu se nadao nakon osvojenog trofeja u Dohi na početku sezone.

- Izuzetno se teško osećam. Njegov najteži poraz sigurno iako je svaki težak. Desio se u trenutku kada je dobro krenuo sezonu i dobio Mareja, kada je sve krenulo svojim tokom. Međutim, na velikim turnirima teniseri moraju proći neki krizni meč, ne može se svih sedam dobiti glatko. Jedno je sigurno -  nema kontinuitet, oscilacije postoje i dalje - istakao je Obradović.

Prema Đokovićevom planu sa početka sezone, neće igrati sve do mastersa u Indijan Velsu (6 - 19. mart) i do tada će imati dosta vremena da vidi šta ne štima.

- Sada je velika praznina do sledeća dva turnira i treba se dobro organizovati i odraditi dobro taj deo priprema. Sve je do njega i njegovog tima, a ja mu želim da što pre ovo zaboravi i da nastavi dalje. Novak će sigurno analizirati da li su oscilacije u mentalnom ili fizičkom delu. Stil igre mu je onakav kakav jeste i on je to doveo do savršenstva i tu nema šta da se uradi, sve je do fokusa, koncentracije i motiva. Pre turnira je govorio da je spreman i da ide po titulu, ali, nažalost, desio se poraz - dodao je Obradović.

On ne sumnja da će se najbolji srpski teniser brzo vratiti na stari kolosijek.

- Njegovi najgori rezultati na prethodnim grend slemovima bili su polufinala ili finala i to je suštinski deo. Nije navikao da gubi ovako rano, ali siguran sam da on poseduje taj potencijal da se vrati, tu nema diskusije. Mislim da ovo nije velika borba sa bilo kim, ovo je borba sa samim sobom. Kada on igra dobar tenis, dakle ne najbolji, bez problema dobija trenutno prvog na svetu. Sve je do Novaka, on je kompleksna osoba i mašina i samo on zna kako to treba uštelovati, to je do njega - zaključio je Obradović.

Mareju najveće šanse

Bogdan Obradović smatra da će rano ispadanje Novaka Đokovića najviše značiti prvom igraču svijeta Endiju Mareju kojeg vidi kao favorita za osvajanje titule u Melburnu.

- Mareju ovo puno znači i dodatno mu puni baterije. Ovo je deo sezone u kojem može da napravi još veću razliku u odnosu na Novaka i da pobegne konkurenciji. Međutim, njegov deo žreba nije lagan. Tu je još dosta dobrih klinaca, a ne treba zaboraviti ni Federera i Nadala. Međutim, nekako najviše gledam prema Mareju, ali nikada se ne zna. Imaće i on sigurno jednu krizu na turniru i videćemo da li će je prevazići - rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana