Богдан Обрадовић, тениски стручњак, за Глас Српске: Новак се бори сам са собом

Данијел Радујковић
Богдан Обрадовић, тениски стручњак, за Глас Српске: Новак се бори сам са собом

Бањалука - Ово је сигурно његов најтежи пораз и уследиће анализа да ли је проблем у менталном или физичком смислу. Он има потенцијала да се поново врати и мислим да је ово борба њега са самим собом.

Казао је ово за "Глас Српске" доскорашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић коментаришући неочекиван пораз Новака Ђоковића од Дениса Истомина у другом колу Аустралијен опена. И њему је као дугогодишњем Новаковом ментору у репрезентацији, чак и пријатељу, тешко пао овај пораз, а није му се надао након освојеног трофеја у Дохи на почетку сезоне.

- Изузетно се тешко осећам. Његов најтежи пораз сигурно иако је сваки тежак. Десио се у тренутку када је добро кренуо сезону и добио Мареја, када је све кренуло својим током. Међутим, на великим турнирима тенисери морају проћи неки кризни меч, не може се свих седам добити глатко. Једно је сигурно -  нема континуитет, осцилације постоје и даље - истакао је Обрадовић.

Према Ђоковићевом плану са почетка сезоне, неће играти све до мастерса у Индијан Велсу (6 - 19. март) и до тада ће имати доста времена да види шта не штима.

- Сада је велика празнина до следећа два турнира и треба се добро организовати и одрадити добро тај део припрема. Све је до њега и његовог тима, а ја му желим да што пре ово заборави и да настави даље. Новак ће сигурно анализирати да ли су осцилације у менталном или физичком делу. Стил игре му је онакав какав јесте и он је то довео до савршенства и ту нема шта да се уради, све је до фокуса, концентрације и мотива. Пре турнира је говорио да је спреман и да иде по титулу, али, нажалост, десио се пораз - додао је Обрадовић.

Он не сумња да ће се најбољи српски тенисер брзо вратити на стари колосијек.

- Његови најгори резултати на претходним гренд слемовима били су полуфинала или финала и то је суштински део. Није навикао да губи овако рано, али сигуран сам да он поседује тај потенцијал да се врати, ту нема дискусије. Мислим да ово није велика борба са било ким, ово је борба са самим собом. Када он игра добар тенис, дакле не најбољи, без проблема добија тренутно првог на свету. Све је до Новака, он је комплексна особа и машина и само он зна како то треба уштеловати, то је до њега - закључио је Обрадовић.

Мареју највеће шансе

Богдан Обрадовић сматра да ће рано испадање Новака Ђоковића највише значити првом играчу свијета Ендију Мареју којег види као фаворита за освајање титуле у Мелбурну.

- Мареју ово пуно значи и додатно му пуни батерије. Ово је део сезоне у којем може да направи још већу разлику у односу на Новака и да побегне конкуренцији. Међутим, његов део жреба није лаган. Ту је још доста добрих клинаца, а не треба заборавити ни Федерера и Надала. Међутим, некако највише гледам према Мареју, али никада се не зна. Имаће и он сигурно једну кризу на турниру и видећемо да ли ће је превазићи - рекао је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана