Блер због Милошевића није саслушао Фергусона

Агенције
Блер због Милошевића није саслушао Фергусона

Лондон - Бивши предсједник СР Југославије, покојни Слободан Милошевић један је од криваца што фудбалери Манчестер јунајтеда у сезони 1999/2000. нису могли да бране титулу у ФА купу.

Иако увод у најмању руку изгледа невјероватан, британски "Дејли мејл" преноси причу о необичном сплету догађаја. "Ђаволи" су били присиљени да одустану од такмичења јер су као актуелни европски шампиони били позвани на Свјетско првенство које је у јануару 2000. одржано у Бразилу. Календар ФА купа се преклапао са клупским Мундијалом, а тадашњи менаџер сер Алекс Фергусон учинио је све да дође до промјена у календару. Није желио да иде у Бразил, али је морао да попусти под притиском Енглеске фудбалске федерације, која се надала да ће добити домаћинство Свјетског првенства 2006. године. Шкотски стручњак чак је контактирао и са премијером Тонијем Блером.

- Позвао је Блера, али му је он рекао да иде у Југославију на састанак са Милошевићем, тако да је то био крај приче - рекао је тадашњи члан Независног удружења навијача Манчестер јунајтеда Енди Волш.

Лист наводи да је Блер ишао на преговоре са Милошевићем како би били ријешени сукоби на Косову. Остаје питање да ли се ова прича поклапа са стварним догађајима и колико је истинита, али Волш тврди да је све тачно. Блер због раније заказаних обавеза није имао времена за Фергусона, који је на крају одвео Јунајтед у Бразил. "Ђаволи" су одустали од такмичења у ФА купу, а испали у првој фази такмичења у Бразилу, док је СП 2006. додијељено Њемачкој, тако да је цијели труд био узалудан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана