Bivši sudija Dragoslav Ljuca kritikovao arbitre: Suđenje baš loše, ali zbog neznanja

Ivan Dragičević
Bivši sudija Dragoslav Ljuca kritikovao arbitre: Suđenje baš loše, ali zbog neznanja

Beograd - Mnogo je povika na sudije Evropskog prvenstva koje su, ruku na srce, odradile veoma loš posao u odsustvu najboljih evropskih arbitara. Drugopozivci su dobili šansu zbog rata FIBA i Evrolige, ali nisu ostavili baš najbolji utisak.

Bivši srpski sudija Dragoslav Ljuca osvrnuo se kritički na rad svojih kolega, koje su pokvarile mnogo utakmica.

- Suđenje nije bilo loše nego katastrofalno. Nije bilo tendencije da se ošteti jedna ekipa, već su greške došle kao posljedica neznanja. Ipak su to sudije treće lige, čast Aleksandru Glišiću i Saši Maričiću, ali Srbija ima šest, sedam boljih arbitara. Onda su nam pravdu delili ljudi sa Filipina, iz Japana i Okeanije, tako da ova slika i nije iznenađenje. Dok se svađaju FIBA i Evroliga, trpi jedino košarka - rekao je Ljuca.

Ni finale nije prošlo bez grešaka i čudnih odluka. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević često je bio u čudu i nevjerici šta se sve sviralo njegovim igračima. Nekako je tokom cijelog prvenstva ispaštao Vladimir Lučić, a nevjerovatan je kriterijum faula na šutu za tri poena, jer smo gotovo na svakoj utakmici imali situaciju da igrač izvodi tri penala, jer je prethodno iznudio prekršaj pri šutu van linije 6,75, što nije baš uobičajeno.

- Svirali su razne gluposti. Ne dosude faul nad Lučićem, pa mu onda daju tehničku, uopšte nisu imali kriterijum. Suđenje je bilo ispod nivoa takmičenja, a tek ćemo da vidimo na šta će sve ličiti tokom FIBA prozora u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. FIBA je napravila grešku i pokazala slabosti. Ne vidim kraj sukoba dve organizacije, to je borba za očuvanje dobro plaćenih pozicija. Nema više autoriteta poput Borislava Stankovića i Radomira Šapera - rekao je Ljuca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana