Бивши судија Драгослав Љуца критиковао арбитре: Суђење баш лоше, али због незнања

Иван Драгичевић
Бивши судија Драгослав Љуца критиковао арбитре: Суђење баш лоше, али због незнања

Београд - Много је повика на судије Европског првенства које су, руку на срце, одрадиле веома лош посао у одсуству најбољих европских арбитара. Другопозивци су добили шансу због рата ФИБА и Евролиге, али нису оставили баш најбољи утисак.

Бивши српски судија Драгослав Љуца осврнуо се критички на рад својих колега, које су поквариле много утакмица.

- Суђење није било лоше него катастрофално. Није било тенденције да се оштети једна екипа, већ су грешке дошле као посљедица незнања. Ипак су то судије треће лиге, част Александру Глишићу и Саши Маричићу, али Србија има шест, седам бољих арбитара. Онда су нам правду делили људи са Филипина, из Јапана и Океаније, тако да ова слика и није изненађење. Док се свађају ФИБА и Евролига, трпи једино кошарка - рекао је Љуца.

Ни финале није прошло без грешака и чудних одлука. Селектор Србије Александар Ђорђевић често је био у чуду и невјерици шта се све свирало његовим играчима. Некако је током цијелог првенства испаштао Владимир Лучић, а невјероватан је критеријум фаула на шуту за три поена, јер смо готово на свакој утакмици имали ситуацију да играч изводи три пенала, јер је претходно изнудио прекршај при шуту ван линије 6,75, што није баш уобичајено.

- Свирали су разне глупости. Не досуде фаул над Лучићем, па му онда дају техничку, уопште нису имали критеријум. Суђење је било испод нивоа такмичења, а тек ћемо да видимо на шта ће све личити током ФИБА прозора у квалификацијама за Свјетско првенство. ФИБА је направила грешку и показала слабости. Не видим крај сукоба две организације, то је борба за очување добро плаћених позиција. Нема више ауторитета попут Борислава Станковића и Радомира Шапера - рекао је Љуца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана